cappelletti con passata

Cappelletti con passata

Een gemakkelijke en snelle Italiaanse lunch! Deze cappelletti con passata is klaar in 20 minuten en perfect voor een warme zomerdag.
cappelletti con passata
cappelletti con passata

Deze cappelletti con passata is een recept uit de absolute beginperiode van gerechtenweb. Ik heb dit toen een eerste keer gepubliceerd op 13 mei 2007. Het was een van de eerste tien recepten die ik ooit gepubliceerd heb. Indertijd was dat nog op iWeb. 

Sindsdien is dit eenvoudige en vegetarische Italiaans pasta recept een zomerse klassieker op mijn menu. Voor mij is dit op en top de Italiaanse keuken! Een beperkt aantal lekkere en eerlijke ingrediënten, snel klaar en bovendien overheerlijk. Meer moet dat niet zijn op een warme zomerdag. Of toch, nog een lekker glas witte wijn.

cappelletti con passata

cappelletti con passata

Een gemakkelijke en snelle Italiaanse lunch! Deze cappelletti con passata is klaar in 20 minuten en perfect voor een warme zomerdag.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 500 gram cappelletti
 • 400 ml passata
 • 150 ml room
 • 6 eetlepels witte wijn
 • Parmezaan geraspt
 • verse basilicum blaadjes
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Kook de cappelletti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Meng de passata met de witte wijn en laat die zachtjes koken.
 • Voeg de room toe, en laat nog enkele minuten doorsudderen.
 • Breng de saus op smaak met peper en zout.
 • Schik de cappelletti over de borden en verdeel de saus erover.
 • Werk af met geraspte Parmezaan en enkele verse basilicum blaadjes.
Trefwoord cappelletti, Italiaans, passata, pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over cappelletti

Cappelletti is een van de schier oneindige verschillende Italiaanse pasta soorten. Ze hebben een beetje weg van tortellini. Eigenlijk betekent cappelletti “kleine hoedjes”. Dit is ook hoe ze eruit zien. Je hebt ze met verschillende vullingen. Bijvoorbeeld met ricotta en spinazie in een vegetarische variante. Maar je hebt ze ook met een vleesvulling, of tegenwoordig een vulling met gehakte noten als alternatief voor vlees.

Afkomstig zijn cappelletti overigens uit de regio Emilia-Romagna, de streek in Noord Italië rond de steden Modena en Bologna. In de Middeleeuwen was dit een typische pastasoort uit de aristocratische families.

Over passata

Passata is puur en onbewerkt. Deze saus wordt gemaakt van rauwe tomaten, ontveld en ontpit. Dit in tegenstelling tot puree en tomatensaus die gekookt zijn. En bovendien geprepareerd zijn met bijkomende ingrediënten. Maar hier heb je dus de pure en eerlijke smaak van verse tomaten. Daarom is het ook de absolute favoriet van de Italianen, als ze geen verse tomaten ter beschikking hebben. En ze passen natuurlijk perfect bij al die eenvoudige en overheerlijke Italiaanse gerechten. Of het nu pasta is of pizza, passata hoort erbij! En vooral bij deze cappelletti con passata!

Meer verrassend.Italiaans

De Italiaanse keuken is wereldberoemd voor zijn eerlijke, eenvoudige en overheerlijke recepten. Geen wonder dat zulke ideeën ook graag op gerechtenweb landen:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Cappelletti con passataVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept