no-bake ananas batida taart

Batida-ananas taart

Deze Batida-ananas taart is overheerlijk en moet niet in de oven. Een no-bake taart die eenvoudig en vooral heel heel lekker is.
ananas batida taart
ananas batida taart

Deze batida-ananas taart is het favoriete nagerecht van mijn zuster.  Ze maakt het keer op keer en opnieuw en opnieuw.  En het blijft zalig lekker, elke keer opnieuw…  De originele versie vond je op de website van Dr. Oetker, maar die is ondertussen weg. Ik heb het wel nog teruggevonden op smulweb.nl.

ananas batida taart die je niet moet bakken

Batida ananas taart

Deze Batida-ananas taart is overheerlijk en moet niet in de oven. Een no-bake taart die eenvoudig en vooral heel heel lekker is.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
koeling 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Voor de taartbodem

 • 150 g boudoir koekjes
 • 150 g marsepein
 • 100 g boter

Voor de vulling

 • 750 g magere plattekaas
 • 500 gram ananasschijven 1 blik
 • 400 ml room
 • 150 g suiker
 • 125 ml ananassap uitgelekt uit het blik
 • 75 ml Batida de Coco
 • 8 blaadjes gelatine
 • 1 citroen

Instructies
 

 • Verpulver de Boudoir koekjes. Je kan dit doen met de keukenmachine of met een deegrol. Doe ze daarvoor in een diepvrieszak en rol en klop ze dan fijn.
 • Doe nu de boudoirkruimels met de marsepein en de boter in een kom en kneed alles. Leg vervolgens alles op de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm, bodem en rand ingevet en met bakpapier bekleed). Zorg dat er een 2 cm hoge rand is en zet de springvorm in de koelkast.
 • Giet de ananasschijven in een vergiet en bewaar het sap. Neem 125 ml van dit sap en houd 3 grote of 6 kleine ananasschijven opzij voor de versiering. Snijd de overige ananasschijven in kleine stukken.
 • Laat de gelatine inweken zoals op de verpakking vermeld staat. Meng al roerend de gelatine met het ananassap.
 • Meng de magere plattekaas met de Batida, de suiker en het citroensap. Voeg er ook de gelatine aan toe en de ananasstukjes. Zet alles in de koelkast.
 • Klop de slagroom stijf en schep deze onder het mengsel van plattekaas en ananas zodra deze begint te stijven. Verdeel de crème over de kruimelbodem en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de batida – ananastaart uit de springvorm met behulp van een mes en verwijder ook het bakpapier.
 • De gevorderden kunnen ook nog versiersels aanbrengen om het geheel af te werken. Ik ben echter al vol tevreden met dit resultaat.
Trefwoord ananas, batida, no-bake, taart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Ingrediënten

Voor de bodem:
150 g boudoir koekjes
150 g marsepein
100 g boter

Voor de garnering:
1 blik ananasschijven (490 g zonder sap)
8 blaadjes witte Dr. Oetker gelatine
125 ml (1/8 L) ananassap (uit blik)
750 g magere plattekaas
75 ml Batida de Coco
150 g suiker
sap van 1 citroen
400 ml room

Bereiding

Doe de boudoirkoekjes in een diepvrieszak en sluit deze goed. Verbrijzel vervolgens de boudoirs met een deegrol en verdeel de marsepein in kleine stukjes.

Doe nu de boudoirkruimels met de marsepein en de boter in een kom en kneed alles. Leg vervolgens alles op de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm, bodem en rand ingevet en met bakpapier bekleed). Zorg dat er een 2 cm hoge rand is en zet de springvorm in de koelkast.

Giet de ananasschijven in een vergiet en bewaar het sap. Neem 125 ml van dit sap en houd 3 grote of 6 kleine ananasschijven opzij voor de versiering. Snijd de overige ananasschijven in kleine stukken.

Laat de gelatine inweken zoals op de verpakking vermeld staat. Meng al roerend de gelatine met het ananassap.

Meng de magere plattekaas met de Batida, de suiker en het citroensap. Voeg er ook de gelatine aan toe en de ananasstukjes. Zet alles in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en schep deze onder het mengsel van plattekaas en ananas zodra deze begint te stijven. Verdeel de crème over de kruimelbodem en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de batida-ananas taart uit de springvorm met behulp van een mes en verwijder ook het bakpapier.

De gevorderden kunnen ook nog versiersels aanbrengen om het geheel af te werken.  Ik ben echter al vol tevreden met dit resultaat.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Batida-ananas taartVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept