Zoetzure Thaise kip in kokossaus

Thaise zoetzure kip met kokos

Een lekker en bijzonder smaakvol midweek recept. Deze Thaise zoetzure kip met kokos is klaar in een handomdraai en smaakt altijd.
Thaise zoetzure kip met kokos
Thaise zoetzure kip met kokos

Met zoetzure recepten ga je nooit veel misdoen. Iedereen lust ze graag. Deze Thaise zoetzure kip met kokos ie echt iets voor een snelle midweek lunch. Het is snel klaar, complexloos en toch heel smaakvol. Net wat je nodig hebt om tot rust te komen na een lange dag. En heb je geen energie meer om groenten te snijden? Gebruik dan een kant en klaar zakje met een groentemix. Dat mag ook al eens!

zoetzure Thaise kip met kokos

Thaise zoetzure kip met kokos

Een lekker en bijzonder smaakvol midweek recept. Deze Thaise zoetzure kip met kokos is klaar in een handomdraai en smaakt altijd.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Thais
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 300 gram kipfilet
 • 400 ml kokosmelk 1 blik
 • 1 eetlepel rode curry pasta
 • 1 wortel ongeveer 100 gram
 • 1 zoete paprika ongeveer 150 gram
 • 1 paksoi ongeveer 200 gram
 • 0,25 Chinese kool ongeveer 150 gram
 • 2 eetlepels soja saus
 • 2 eetlepels vissaus
 • 1 eetlepel citroensap
 • 140 gram ananas blokjes 1 klein blik
 • 50 gram cashewnoten

Instructies
 

De voorbereidingen

 • Snij de kip in beetklare stukken.
 • Schil de wortel en snij die in kleine stukjes.
 • Halveer de zoete paprika in de lengte. Verwijder dit pitten en het steeltje. Snij die dan ook in kleine stukken.
 • Snij de Chinese kool en de paksoi in kleine stukken.

Wok de zoetzure Thaise kip met kokos

 • Verhit de kokosmelk met de rode curry pasta in een wokpan.
 • Voeg er dan de kip aan toe en laat die twee minuten meekoken.
 • Dan mogen de groenten erbij: de wortel, zoete paprika, paksoi en Chinese kool. Meng alles nu goed door elkaar. Zet er eventueel een deksel op om het verhitten te versnellen.
 • Voeg er na een vijftal minuten de sojasaus, vissaus en het citroensap aan toe. Meng alles goed en laat dit gedurende drie minuten verder koken.
 • Voeg er nu ook de ananasblokjes en de cashewnoten aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat ze nog een tweetal minuten mee verhitten.
 • Serveer met rijst.
Trefwoord 30 minuten, kip, Thais, zoetzuur
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je Thaise zoetzure kip met kokos

Zoals gewoonlijk is de eerste stap het voorbereiden en snijden van de groenten. Maar als je daar echt geen zin meer in hebt, kan je ook gewoon een kant en klare groentemix kopen. En je kan ook met andere groenten werken. Zo heb je de Chinese kool waar je maar een kwart van gebruikt. Ik maak de volgende dag altijd soep met de rest. Maar je kan als alternatief bijvoorbeeld ook prei gebruiken.

Het snijden van de groenten

Maar voor dit recept heb ik dus toch een kwartiertje in groente snijden geïnvesteerd. Dat ontspant ook en maakt de overgang mee tussen werkdag en ontspan avond.

De wortel schillen we, en daarna halveren we die in de lengte. Dan snij ik over de lengte lange, dunne reepjes. Tot slot snij ik die dan ik kleine stukjes. Maar snij je wortelen vooral zoals je ze zelf graag hebt. Vermits de kooktijd relatief kort is, is het wel aangewezen om ze relatief klein te snijden. Zodat ze goed garen.

Ook de puntpaprika halveren we in de lengte. De pitjes en het steeltje hebben we niet nodig. Dan snij ik elke helft nog eens in de lengte in drie. En dan snijden we alles in stukjes van ongeveer 1 centimeter.

Ongeveer hetzelfde procedé gebruiken we voor de paksoi. Alleen hebben we daar geen pitjes en een steeltje dat we moeten verwijderen. Wel verwijderen we de onderste centimeter met de harde kern.

Idem dito voor de Chinese kool. We verwijderen een klein stukjes aan de voet. Dan snijden we in de lengte een kwart van de Chinese kool. De rest mag terug in de koelkast. Dat kwart snijden we dan nog eens in de lengte in drie. En tot slot snijden we die ook in kleine stukjes.

Het wokken van Thaise zoetzure kip met kokos

Nu we de groenten mooi hebben voorbereid kunnen we de wok op het vuur zetten. We verhitten de kokosmelk en de rode curry pasta.

Ondertussen snijden we de kip in kleine stukjes die we zonder ze verder te snijden kunnen verorberen. Eens de kokosmelk kookt kan de kip erbij. Die mag dan al een tweetal minuten mee garen.

Vervolgens mogen de groenten erbij: de wortel, de zoete paprika, de paksoi en de Chinese kool. Meng nu alles goed door elkaar. We hebben nu veel extra volume dat mee aan de kook moet. Daarom mag het vuur hoog staan, en eventueel kan je de wok ook met een deksel bedekken.

Na ongeveer vijf minuten roeren we alles nog eens goed door elkaar. Dan mogen er ook de sojasaus, de vissaus en het citroensap bij. Roer alles nog eens goed door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.

Ondertussen kunnen we ook al de cashewnoten en de blokjes ananas klaarzetten. Die mogen er dan na een drietal extra minuten ook bij. Die moeten enkel nog mee verhitten met de andere ingrediënten. Daarom volstaat het dat ze de laatste twee minuten worden toegevoegd.

Zet nu enkele mooie borden klaar om de Thaise zoetzure kip met kokos te serveren. Traditioneel eet je dit met rijst. Afwerken kan je de schotel nog met geroosterde sesamzaadjes als je die in huis hebt. Kan, maar moet niet natuurlijk. Je moet ze er nu ook weer niet speciaal voor gaan kopen.

Meer verrassend.Thais

De Thaise keuken is overheerlijk. Laat je daarom inspireren door enkele andere gerechten met Thaise roots:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “Thaise zoetzure kip met kokosVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept