glas gele smoothie op basis van kokoswater

Gezonde kokoswater smoothie

Deze gezonde kokoswater msoothie brengt je er na de feestdagen, een avondje doorzakken of een sportieve inspanning zo weer bovenop.
glas met een gezonde gele smoothie
glas met een gezonde gele smoothie

Na de feestdagen is het geen slecht idee om het wat gezonder aan te doen. Deze smoothie op basis van kokoswater is daarbij zeker een goed idee. Inderdaad, kokoswater is het geheime gezonde ingrediënt voor deze smoothie. En dat is niet te verwarren met kokosmelk. Wat het verschil is tussen beide leggen we verderop in dit artikel uit. Maar eerst het recept voor deze gezonde kokoswater smoothie met banaan, mango en ananas.

gele smoothie met kokoswater

Kokoswater smoothie met banaan, ananas en mango

Deze gezonde kokoswater msoothie brengt je er na de feestdagen, een avondje doorzakken of een sportieve inspanning zo weer bovenop.
5 van 5 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken wereldkeuken
Porties 6 glazen

Ingrediënten
  

 • 500 ml kokoswater
 • 2 bananen
 • 350 gram ananas 1 blik
 • 1 mango
 • 2 limoenen
 • 150 ml Griekse yoghurt

Instructies
 

 • Schil de mango en snij het vruchtvlees in grove stukken.
 • Pel ook de bananen en snij die in grote stukken.
 • Pers de limoenen. Eventueel kan je ook 50 ml limoensap gebruiken.
 • Open het blik ananas en laat de ananas goed uitlekken. Als je een blik ananasblokjes hebt moeten die niet meer gesneden worden. Heb je ringen dan snij je die best in grote stukken.
 • Giet het kokoswater in de blender en voeg er nu de overige ingrediënten aan toe: mango, ananas, banaan, yoghurt, limoensap.
 • Mix nu alles goed door elkaar en transfereer de smoothie in grote glazen.
Trefwoord banaan, kokoswater, smoothie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je deze gezonde kokoswater smoothie?

Een smoothie is natuurlijk super gemakkelijk om te maken. Ik zou zelfs zeggen dat de afwas bij manier van spreken meer werk is dan het maken van de smoothie zelf. 

Het voorbereiden van de ingrediënten

We beginnen met de mango. Die schillen we en snijden dan het vruchtvlees in schijven rond de pit weg. Die schijven snijden we dan in grotere stukken. Rond de langwerpige pit snijden we dan de de laatste stukken vruchtvlees weg.

Ook van de bananen verwijderen we de schil en snijden die dan in grote stukken. Ook die schil kan je trouwens nog heel goed hergebruiken in een lekkere curry. Lees daarvoor ook het artikel over de vegetarische bananenschil curry.

Dan openen we het blik met de ananas en we gieten het sap af. Laat dit goed uitlekken. Als je ananasblokjes hebt kun je die zo dadelijk meteen mee in de smoothie mixer geven. Heb je ringen dan kan je die best nog even in grote stukken snijden. De beste optie is natuurlijk om een verse ananas te nemen. Dan heb je wat meer snijwerk, maar het is des te gezonder.

Tot slot persen we het sap uit de twee limoenen. Als alternatief kan je natuurlijk ook limoensap uit een flesje nemen. In dat geval is het ongeveer 50 ml. Citroensap kan je overigens ook gebruiken als alternatief.

Mixen en verwerken

Nu moeten we enkel nog alle ingrediënten naar de smoothie mixer verplaatsen en mixen. Ik begin altijd met het kokoswater en voeg er dan het fruit (mango, banaan, ananas en limoensap) en de yoghurt aan toe.

Dan laat je de smoothiemixer zijn werk doen tot alle ingrediënten vermalen zijn en de gezonde kokoswater smoothie met banaan, mango en ananas klaar is. In principe heb je hier ongeveer 1,5 liter smoothie van. Goed voor ongeveer zes grote glazen van 250ml.

Wat is kokoswater?

Zoals eerder al aangegeven is de basis voor deze smoothie kokoswater. Niet te verwarren met kokosmelk. Maar wat is nu kokoswater juist? En wat is het verschil met kokosmelk? Daar gaan we nu even verder op in.

Kokoswater is het vruchtwater van een jonge kokosnoot. Het is helder maar bevat wel veel voedingsstoffen. Vetstoffen en cholesterol zitten er niet in. Elektrolyten daarentegen des te meer. Het is daarom ook heel geschikt als sportdrank om te recupereren na een inspanning. Vanwege die eigenschappen is het ook heel geschikt om weer op je positieve te komen na een zwaar nachtje.

In kokosmelk zit ook kokoswater. Maar het grote verschil is dat dit hier gemengd is met het witte vruchtvlees van de kokosvrucht. Vandaar de witte kleur en het veel hogere gehalte aan olie en vetten. Het bevat dan ook veel meer smaak, maar ook veel meer calorieën. En dan spreken we hier ongeveer over het tienvoudige. Waar 500 ml kokoswater ongeveer 100 calorieën bevat loopt dit bij kokosmelk al snel op tot een extra nul: 1000 calorieën. 

Lees meer over kokoswater in de volgende artikels:

Meer gezond.ontbijt

Wil je nog meer inspiratie voor een gezonde start in de dag? Kijk dan zeker ook eens naar de volgende ontbijtideeen:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

2 reacties op “Gezonde kokoswater smoothieVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept