Thaise stoofschotel met varkensvlees en pompoen

Thais varkensvlees met pompoencurry

Thais varkensvlees met pompoencurry is een heerlijk herfstgerecht. Bovendien is het eenvoudig klaar te maken in de wok.
Thais varkensvlees met pompoencurry
Thais varkensvlees met pompoencurry

Ben je op zoek naar een eenvoudig en verrassend pompoenrecept voor de herfst? Dan moet je zeker dit Thais varkensvlees met pompoencurry eens proberen! Deze eenvoudige wokschotel heeft maar een kwartiertje voorbereiding nodig. Net genoeg om de twee hoofdingredienten en de kruiden klein te snijden. Dan moet je het vlees kort aanbakken. Daarna komt de rest erbij en dat moet dan nog een klein half uurtje pruttelen. Klaar is kees eigenlijk al.

Thais varkensvlees met pompoen

Thais varkensvlees met pompoencurry

Thais varkensvlees met pompoencurry is een heerlijk herfstgerecht. Bovendien is het eenvoudig klaar te maken in de wok.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Thais
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 450 gram varkenshaasje
 • 450 gram pompoen Hokaido
 • 400 ml kokosmelk
 • 400 ml kippenbouillon
 • 2 teentje knoflook
 • 2 rode pepertjes
 • 2 theelepels rode curry pasta
 • 1 citroen

Instructies
 

De voorbereidingen

 • Snij de pompoen in kleine blokjes. Snij ook het varkensvlees in ongeveer 2cm grote blokjes.
 • Maak de knoflook en de rode pepertjes schoon. Verwijder zeker ook de pitjes. En snij ze dan fijn.

Het wokken

 • Verhit wat olie in de wok. Schroei dan het varkensvlees aan alle kanten dicht op een hoge temperatuur.
 • Voeg er dan de knoflook en de rode pepertjes aan toe. Roerbak het geheel nog gedurende een minuut of vier.
 • Voeg er dan de kokosmelk en de kippenbouillon aan toe. Breng alles terug aan de kook en voeg er dan ook de currypasta en het citroensap aan toe.
 • Laat de curry nu gedurende 25 minuten sudderen.
 • Ondertussen kan je de natuurrijst koken.
Trefwoord curry, pompoen, Thais, varkensvlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Thais varkensvlees met pompoencurry klaarmaken

Deze eenvoudige en lekker gekruide wokschotel is bijzonder gemakkelijk om klaar te maken. En het beste van alles: ze is ook bijzonder smaakvol! Hou er rekening mee dat je je bord nog eens gaat willen vullen.

De voorbereidingen

De voorbereiding is het halve werk. En in dit geval ben je zelfs al wat over de helft!

De pompoen

Het grootste werk is de pompoen snijden. Dat vind ik ook altijd een beetje gevaarlijk. Daarom is een groot en scherp mes dat goed snijdt belangrijk. Dan moet je namelijk niet veel kracht uitoefenen en is het risico op onverwachte uitschuivers beperkt. En natuurlijk moet je ook altijd opletten dat je ondersteunende hand zich niet ergens in een risicogebied bevindt.

Je kan zowel een Hokaido pompoen (die ronde oranje pompoenen) als een butternut squash (flespompoen) gebruiken. Persoonlijk gebruik ik voor dit gerecht wel liefst een Hokaido. Die heeft wat meer kleur en smaak.

Voor een portie van 2 personen zal je ongeveer een halve kleine Hokaido nodig hebben. Het beste begin je dan ook met die in twee te snijden. En dan verwijder je de pitjes. Dan kan je schijven van één tot twee centimeter snijden. En de schil verwijderen. De laatste stap is dan om blokjes van 1 tot 2 cm te snijden.

Het varkensvlees

Dan is het de beurt aan het varkensvlees. Hiervoor neem je best een varkenshaasje of varkensmedaillons. Dat is de beste kwaliteit, en dan wordt het vlees lekker mals. Je kan ook varkensgoulash gebruiken, maar hou dan rekening met een langere gaartijd. Dat kan dan zo’n 45 minuten worden. Controleer dan ook of er nog voldoende vocht is voor de curry. Eventueel moet je dan nog wat water toevoegen.

De kruiden

De laatste stap in de voorbereiding zijn dan de knoflook en de rode chili pepertjes. Plet de knoflookteentjes met een mes en verwijder dan de huid. Daarna snij je die in kleine stukjes. Alternatief kan je ze ook direct met de knoflookpers fijn drukken boven de wok. Halveer de chili pepertjes in de lengte en verwijder dan de pitjes. Snij die dan ook in kleine stukjes.

Het wokken

Nu we de vier ingrediënten voorbereid hebben kunnen we met het wokken beginnen. Daarvoor verhitten we wat olie in de wok en laten die goed heet worden. Voeg er dan de blokjes varkensvlees aan toe en schroei die aan alle kanten dicht. Daarna voegen we er de fijngesneden chilipepers en de knoflook aan toe. Roerbak dit nu nog gedurende enkele minuten.

Na het bakken komt het koken. We voegen de kokosmelk en de kippenbouillon aan de wok toe. Die geven we nu wat tijd om terug aan de kook te geraken. Dan is het tijd om er ook de pompoenblokjes aan toe te voegen. Als de curry kookt reduceren we de hitte. Nu is het tijd om er de rode currypasta en het citroensap aan toe te voegen. Nu kan de curry nog een klein half uurtje sudderen.

Ondertussen kan je de rijst opzetten. Ik gebruik graag natuurrijst in plaats van de klassieke witte rijst. Die moet wel langer koken om gaar te worden. Zo’n 25 minuten. Maar hé, is dat nu niet net de tijd die onze curry in de wok moet pruttelen?

Meer verrassend.varkensvlees

Stoofpotjes en curries met varkensvlees. Lekker gekruid smaakt dat altijd. Of het nu op een doordeweekse dag is, of op een al dan niet zonnige zondag. Bekijk daarom zeker ook eens de volgende recepten voor meer inspiratie:

Meer verrassend.pompoen

Meestal is het in de herfst redelijk voorbij met de mooie zomerdagen. Maar dat wordt gecompenseerd door typisch herfstgenot in de keuken. En pompoen is natuurlijk dé herfstgroente bij uitstek. En pompoenen zijn meestal redelijk groot. Dus moet je nog iets doen met de overschot. Je kan die namelijk niet slecht laten worden. Dit zijn aanraders voor zulke situaties:

Tenslotte kan je ook eens naar dit overzicht met 12 verrassende pompoenrecepten voor de herfst kijken.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “Thais varkensvlees met pompoencurryVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept