Schuimend peterselie soepje

Schuimend groen peterselie soepje

Dit schuimend groen peterselie soepje is eenvoudig, lekker en gezond. Perfect als opwarmer voor een grotere maaltijd.
groen peterseliesoepje
groen peterseliesoepje

Het probleem met aperitiefhapjes is dat je dikwijls al voldaan bent nog voor je aan de hoofdmaaltijd moet beginnen. Daarom serveer ik dikwijls een licht en lekker soepje, zoals dit schuimend groen peterselie soepje. Het is een opwarmertje, letterlijk en figuurlijk. Natuurlijk serveer je dit warm. Maar het bereidt je lichaam ook voor op wat nog komen gaat. Zodat de spijsvertering alvast in gang wordt gezet.

Schuimend groen peterseliesoepje

Schuimend groen peterselie soepje

Dit schuimend groen peterselie soepje is eenvoudig, lekker en gezond. Perfect als opwarmer voor een grotere maaltijd.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang aperitief, aperitiefhapje, Soep
Keuken Europees
Porties 4 glaasjes

Ingrediënten
  

 • 300 ml groentebouillon
 • 75 ml room
 • 30 gram platte peterselie
 • 15 gram zetmeel maïs of aardappel
 • 25 ml koud water

Instructies
 

 • Verwijder de blaadjes peterselie van de stengels. Snij ze vervolgens fijn.
 • Warm de groentebouillon met de room op tot hij kookt. Let op dat dit niet overkookt.
 • Meng ondertussen het zetmeel met het koude water.
 • Voeg het vloeibare zetmeel en de fijngesneden peterselie toe aan de soep basis. Laat dit nu drie tot vier minuten zachtjes koken.
 • Mix de soep dan met de staafmixer. Beweeg goed op en neer om schuim te creëeren.
 • Serveer in kleine glaasjes of kopjes.
Trefwoord aperitiefhapje, peterselie, soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je een schuimend groen peterselie soepje?

Ook al ben je geen ster in de keuken, dit schuimend groen peterselie soepje ligt in eenieders bereik. Het is echt heel eenvoudig om te maken. Het meest kritische punt is het opwarmen van de groente bouillon met de room. Dat moet je even in de gaten houden zodat het niet overkookt. En dat is een miserie die je natuurlijk niet wil hebben in de keuken. Voor de rest kan het haast niet mislukken.

Ontdoe eerst de peterselie blaadjes van de de dikkere stengels. We willen enkel de fijne smaak van de blaadjes. Vervolgens snij je de blaadjes van de peterselie fijn. Je moet hierin niet overdrijven, omdat we achteraf nog alles door de mixer halen.

Meng ook het zetmeel met het koude water tot je een witte vloeistof hebt. Je kan hiervoor zowel aardappelzetmeel als maïszetmeel gebruiken. Kijk wat je in huis hebt.

Meng de groentebouillon en de room. Warm die dan op een middelhoog vuur op tot hij bijna aan de kook is. Het is aan te raden om dit op een middelhoog vuur te doen om het risico op overkoken te vermijden. Room is een melkproduct en gaat bij verhitting snel overkoken. Op een hoog vuur loop je dan het risico dat dit proces sneller verloopt dan je reactievermogen. Met alle gevolgen aandien…

Eens de soepbasis begint te koken kunnen de overige twee ingrediënten erbij: het opgeloste zetmeel en de gehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar, en laat dan de soep gedurende drie tot vier minuten pruttelen. Verlaag eventueel het vuur nog wat.

En zo zijn we al bij de laatste stap: we mixen het soepje met de staafmixer tot een schuimend groen peterselie soepje. Beweeg de mixer goed op en neer om schuim te creëren. Dat staat mooi, en een laagje schuim houdt de soep ook langer warm.

Dan rest er enkel nog de soep in kleine glaasjes of kopjes te serveren. En dan is het genieten!

Je kan de soep ook op voorhand maken en dan opnieuw opwarmen. Voor het schuim kan je er ofwel de mixer nog eens inzetten, of een melkopschuimer gebruiken.

Dit soepje laat zich perfect serveren in een mok van de Royal Boch On-Line collectie. Een servies dat door architect bOb Van Reeth ontworpen werd.

Meer verrassend.soepje

Ben je mee met het concept om een fijn soepje als fingerfood of aperitiefhapje te serveren? Dan kan je hier nog meer originele inspiratie opdoen:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “Schuimend groen peterselie soepjeVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept