Curry met broccoli, aubergine en rouladen

Rundscurry met broccoli

Een dampende schotel rundscurry met broccoli is als een warme knuffel op je bord op een zielloze doordeweekse dag.
rundscurry met broccoli
rundscurry met broccoli

Een dampende schotel rundscurry met broccoli is als een warme knuffel op je bord op een zielloze doordeweekse dag. Je kikkert er enorm van op. Bovendien is het lekker, gezond en snel klaar. Meer dan genoeg redenen om deze eenvoudige rundscurry met broccoli in je armen te sluiten. En volgende week in een licht veranderde variante al eens opnieuw te maken.

curry met rouladen, broccoli en aubergine

Rundscurry met broccoli

Een dampende schotel rundscurry met broccoli is als een warme knuffel op je bord op een zielloze doordeweekse dag.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Asiatisch
Porties 2 personen

Equipment

 • 1 wok

Ingrediënten
  

 • 250 gram runderlapjes flinterdun
 • 1 aubergine
 • 1 broccoli
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 eetlepel rode curry pasta
 • 4 cm gemberwortel
 • 2 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels vissaus
 • 2 eetlepels olie

Instructies
 

De voorbereidingen

 • Snij de broccoli in hapklare roosjes.
 • Verwijder de schil van de gember en snij die dan in fijne stukjes.
 • Verwijder de huid van de sjalotjes en de knoflook. Snij ze daarna fijn.
 • Verwijder de uiteinden van de aubergine en halveer ze dan in de lengte. Snij ze dan in blokjes van ongeveer 1 cm.
 • Snij de runderlapjes in stukjes van één tot twee centimeter.

Het maken van de curry

 • Verhit olie in een wokpan en meng er de rode curry onder.
 • Voeg er de knoflook, de gember en de fijngesneden sjalotjes aan toe. Laat dit enkele minuten zweten tot de aroma's vrijkomen.
 • Blus het geheel met de vissaus.
 • Voeg er dan ook de kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook.
 • Vervolgens mogen de aubergines en de broccoli roosjes erbij. Laat dit nu 10 minuten afgedekt sudderen.
 • Voeg er tot slot de fijngesneden runderlapjes aan toe. Laat die nog enkele minuten mee garen.
 • Serveer de curry op een heerlijke schotel witte rijst.
Trefwoord aubergine, broccoli, curry, roulade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je rundscurry met broccoli?

Deze rundscurry met broccoli maak je vlotjes in een half uur klaar. Ondertussen kan je ook de rijst koken die je erbij wilt serveren. Maar zoals gewoonlijk beginnen we met het fijnsnijden van groenten en vlees.

De voorbereidingen voor rundscurry met broccoli

We beginnen met de teentjes knoflook en de sjalotjes. We verwijderen de huid en snijden die dan in kleine stukjes.

Hetzelfde doen we met de gember. Ook hier verwijderen we de bittere huid. Daarna snijden we de sappige gele gemberwortel in kleine stukjes.

De broccoli snijden we in eetklare roosjes. Niet te groot en niet te klein. De stengels hebben we niet nodig.

De aubergine wassen we eerst goed af. Dan snijden we de uiteinden eraf. We halveren de aubergine in de lengte. Daarna snijden we de halve aubergines verder klein tot stukjes van ongeveer één tot twee centimeter.

Tot slot moeten we de runderlapjes nog fijnsnijden. Ook hier kan je voor reepjes van één tot twee centimeter gaan. De kleine dunne stukjes zullen in enkele minuten garen en moeten dus pas helemaal op het einde aan de curry toegevoegd worden.

Het wokken van de rundscurry met broccoli

Zo, nu we alle groenten en het vlees voorbereid hebben, kunnen we beginnen met het maken van de curry. Daarvoor verhitten we eerst olie in een grote wokpan.

Daarna mengen we er de rode curry onder. Eens die zich goed met de olie vermengd heeft, mogen de gember, de sjalotjes en de kleingesneden knoflook erbij. Die mogen enkele minuten stoven tot de aroma’s goed vrijkomen.

Dan is het tijd voor de vloeistoffen. Eerst blussen we alles met de vissaus. Meng alles goed door elkaar. En in een volgende stap mag dan ook de kokosmelk mee in de wok. Breng het geheel nu aan de kook.

Eens de kokosmelk kookt mogen de broccoli roosjes en de fijngesneden aubergine erbij. Laat die nu afgedekt gedurende een tiental minuten op een middelhoog vuur sudderen. Ondertussen kan je ook de rijst koken. Die heeft normaal ook een tiental minuten nodig.

Tot slot blijven nog de fijngesneden runderlapjes over. Die mogen op het einde ook mee in de wok. Roer alles goed door elkaar en laat die nog een paar minuten mee garen. Vermits we heel dunne reepjes rundvlees gebruiken gaan in in een tweetal minuten klaar zijn.

En dan is het tijd om deze smaakvolle curry in diepe borden te serveren. Maak een bodem met de rijst en drapeer dan de rundscurry met broccoli op de rijst. 

Variantes voor rundscurry met broccoli

Eens je dit basisrecept een keer gemaakt hebt, kan je natuurlijk volop gaan experimenteren. De broccoli en de aubergine zijn constanten bij mij. Maar daarnaast durf ik wel met de kruiding en het vlees variëren.

Zo kan je deze curry ook perfect met garnalen of scampi’s serveren. Ook een stevige witte vis in kleine stukjes gesneden is ook een heel valabel alternatief. Kip of kippenreepjes lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor deze curry. Eventueel kan je die op voorhand gaar bakken en ze dan op het laatste moment aan de curry toevoegen om mee door te warmen. 

Ook voor de vegetariërs zijn er verschillende mogelijkheden. Tofu is dan de klassieke vleesvervanger. Eventueel laat je die op voorhand in sojasaus marineren. Maar ook aardappelblokjes zijn een zeer goede optie. Kook ze op voorhand en voeg ze dan op het einde aan de curry toe.

Tot zover de rundsvleesvervangers. Maar laten we het ook eens over de kruiding hebben. Ik gebruik rode currypasta omdat ik dat nu eenmaal altijd in huis heb. Heb je groene currypasta, dan past die natuurlijk kleurtechnisch ook perfect. Heb je geen vissaus in huis? Dan kan je ook sojasaus gebruiken. Mag het wat pittiger zijn? Neem dan nog een groen of een geel chili pepertje. 

Zoals gezegd maak ik deze curry altijd met broccoli. Maar je kan natuurlijk ook bloemkool gebruiken. In dat geval past ook een eetlepel kurkuma poeder zeer goed bij dit gerecht.

Over broccoli

Zoals gezegd is broccoli voor mij alternatiefloos in deze curry. Ik lust het doodgraag, En natuurlijk lees je overal de broccoli de gezondste groente überhaupt is. En gezond zijn ze vast en zeker. Maar écht gezond is natuurlijk een gevarieerd dieet. Een dieet met enkel broccoli zou ook weer veel te eenzijdig zijn.

Op basis van de naam vermoed je het misschien al, maar broccoli is een afgeleide van het Italiaanse woord “broccolo”. Dat betekent zoveel als de bloeiende top van een kool. Ze bevatten weinig calcium, maar zeer veel vitamine C.

Leer meer over broccoli:

Meer verrassend.curry

Eenpansgerechten op zijn Aziatisch. Zo kun je curry’s omschrijven. Ik ben er verzot op. Ze smaken overheerlijk en zijn meestal zeer eenvoudig om klaar te maken. Hier vind je nog meer lekkere en verrassende curry’s:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “Rundscurry met broccoliVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept