fabelachtige flensjes

Dessert flensjes met pudding

Fabelachtige feestelijke dessert flensjes met pudding. Een recept van de grootmoeder dat al vele generaties gelukkig maakt.
familieflensjes met pudding
familieflensjes met pudding

Lekkere dessert flensjes met pudding. Een traditiegerecht in onze familie, een van de specialiteiten van mijn grootmoeder. Ze zijn op zich meer dan lekker genoeg met de pudding, dus je moet er niets meer bij serveren. Nog meer tips lees je onder het recept. Wil je weten wat nu juist een flensje is, en wat het verschil is met een pannenkoek? Lees verder en je leert het allemaal!

dessert flensjes met pudding

Dessert flensjes met pudding

Fabelachtige feestelijke dessert flensjes met pudding. Een recept van de grootmoeder dat al vele generaties gelukkig maakt.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang dessert
Keuken Belgisch
Porties 10 flensjes

Ingrediënten
  

  • 7 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels pudding
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • boter om te bakken

Instructies
 

  • Meng de bloem, de suiker en de pudding goed door mekaar.
  • Voeg er dan achtereenvolgens de eieren en de melk aan toe en meng tot je een consistente vloeibare deeg hebt.
  • Verhit een pan op een middelhoog vuur en bak de flensjes in een klein beetje boter.
  • Het typische aan deze flensjes is dat je ze maar aan een kant bakt op een middelhoog vuur. Ze worden dan mooi goudbruin aan de ene kant, en blijven wat puddingachtig aan de bovenkant.
Trefwoord dessert, flensjes, pannenkoeken, pudding
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over dessert flensjes met pudding

Deze dessert flensjes met pudding zijn heel eenvoudig om te maken. Al de ingrediënten mengen en dan de kleine pannenkoekjes bakken in de pan. Maar net daar zit een van de geheimen van dit recept.

Het bakken doe je op een middelhoog vuur. En je bakt de flensjes maar aan een kant. Klassiek serveren we deze flensjes opgerold. Maar als je ze op een te hoog vuur bakt, gaan ze aanbakken en hard worden. En dan gaan ze breken. Dat willen we niet. Bovendien bakken we ze maar aan een kant, en rollen ze dan op. Ook daarom mag het vuur niet te hoog staan. Dan krijg je namelijk het effect dat ze onderaan bruin beginnen te worden, en de bovenzijde nog niet gaar is. Daarom bak je deze dessert flensjes op een iets lager vuur zodat de onderkant mooi goudbruin wordt, en de bovenkant gelijktijdig gaar wordt.

Eet je deze dessert flensjes met pudding best koud of warm?

Een veelgestelde vraag: moet je ze warm of koud eten? Wel, ze zijn zowel warm als koud superlekker. Koud heeft natuurlijk als voordeel dat je ze op voorhand maken kan. Dan moet je niet meer in de keuken verdwijnen om het dessert klaar te maken. Maar warm zijn ze net even lekker. En tijdens het bakken moet je toch al eens proeven, niet?

Wat is het verschil tussen een flensje en een pannenkoek

Het verkleinwoord zegt het al: een flensje is kleiner dan een pannenkoek. Maar om ons lekkere flensje nu te reduceren tot een kleine pannenkoek is ook weer een beetje kort door de bocht. 

Een andere vuistregel die je kan gebruiken is dat een pannenkoek eerder als maaltijd gedacht is, en een flensje zalm eerder als dessert gegeten worden. Dit uit zich ook in het beslag voor flensjes, dat normalerwijze zoeter is. Meer suiker dus en in ons geval ook pudding. 

Maar flensjes bevatten ook minder bloem en meer eieren dan een klassieke pannenkoek. Daarom moet je bij het bakken ook uitkijken dat ze niet scheuren. Daarom draaien we deze familieflensjes met pudding ook niet om, maar roll ze op.

Meer over flensjes en andere soorten pannenkoeken

Wil je nog meer te weten komen over flensjes? Dan kan ik zeker de volgende artikels aanraden:

Meer verrassend.pannenkoek

Pannenkoeken horen bij het huis. Hier vind je nog meer lekkere en verrassende recepten met pannenkoeken:

Een handig overzicht met al onze originele pannenkoeken recepten vind je op verrassende pannenkoeken.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

2 reacties op “Dessert flensjes met puddingVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept