cacao smoothie met avocado en kiwi

Cacao smoothie met kiwi en avocado

Voor groot en klein is deze gezonde cacao smoothie met kiwi en avocado de perfecte start in de dag. Rauwe cacao is een superfood.
gezonde cacao smoothie
gezonde cacao smoothie

Een lekkere en gezonde start in je dag. Dat is wat je van deze cacao smoothie met kiwi en avocado verwachten kan. Cacao breng je niet meteen met gezond in verband. Maar op zich is het wel heel gezond. Daarover gaan we het later nog hebben. Deze smoothie is trouwens ook uitermate geschikt voor kinderen: ze hebben de lekkere cacao, en drinken tegelijk de gezonde vitaminen zonder dat ze er erg in hebben. Ouders blij, kinderen blij.

cacao smoothie met kiwi en avocado

Cacao smoothie met kiwi en avocado

Voor groot en klein is deze gezonde cacao smoothie met kiwi en avocado de perfecte start in de dag. Rauwe cacao is een superfood.
5 van 5 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken wereldkeuken
Porties 4 glazen

Ingrediënten
  

 • 500 ml kokoswater
 • 2 eetlepels cacao
 • 2 kiwi's mag goed rijp zijn
 • 1 avocado mag goed rijp zijn
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel honing

Instructies
 

 • Giet het kokoswater in de blender
 • Snij de rijpe avocado en de kiwi's in twee en verwijder het vruchtvlees. Voeg die bij het kokoswater in de blender.
 • Voeg er de cacao, kaneel en honing aan toe.
 • Mix alles goed in de blender.
 • Proef of de smoothie zoet genoeg is. Eventueel kan je nog wat extra honing toevoegen om te zoeten.
 • Transfereer in glazen en geniet van je gezonde en lekkere cacao smoothie met kiwi en avocado.
Trefwoord avocado, cacao, kiwi, smoothie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je deze gezonde cacao kiwi smoothie met avocado?

Deze cacao smoothie met kiwi en avocado is klaar in een mum van tijd. Je moet er echt niet vroeger voor opstaan.

We beginnen met het geheime ingredient: kokoswater. Dit kan je tegenwoordig redelijk gemakkelijk verkrijgen in de gemiddelde supermarkt. Het is supergezond: weinig calorieën en veel elektrolyten. Ik ben er ondertussen een grote fan van. Zie daarvoor ook naar deze gezonde kokoswater smoothie met banaan, mango en ananas.

Dat kokoswater gaat als eerste in de blender. Om een optimaal mixresultaat te bekomen is het namelijk belangrijk dat de vloeibare elementen zich onderaan bevinden.

Dan moeten we de avocado en de kiwi voorbereiden. Van beide hebben we enkel het vruchtvlees nodig. Niet de schil, en natuurlijk ook niet de pit van de avocado. De avocado snijden we in de lengte in met een groot keukenmes. Met een halve draai delen we dan de avocado in twee. Een helft met pit en de andere zonder. De pit verwijderen we dan aansluitend met een theelepel. Dan moet je enkel nog het vruchtvlees uit de schil lepelen. En bij het kokoswater in de blender doen.

De kiwi halveren we dan in de breedte. En ook daar lepelen we het vruchtvlees uit de schil. Dit gaat dan ook bij het kokoswater en de avocado in de blender.

Dan volgen cacao, kaneel en honing. Nu hebben we alle ingrediënten klaar in de blender en kan het mixen beginnen. Doe dit gedurende enkele minuten tot alles goed vermalen en gemengd is. En zo zijn we al bij de laatste stap aanbeland: het overgieten in glazen en ervan genieten.

Ook en vooral geschikt voor kinderen

Kinderen, maar ook volwassenen zijn verzot op cacao. En hoewel cacao op zich heel gezond is, wordt het meestal gecombineerd met veel te veel suiker en melk. En dan is het nog wel lekker, maar ook een caloriebom met veel suiker.

Door het gebruik van kokoswater en vruchten lossen we beide problemen op. Kokoswater is namelijk heel gezond. Het bevat niet alleen weinig calorieën, maar ook veel elektrolyten. Ook uitermate geschikt dus na een sportieve inspanning. De voordelen van kokoswater hebben we trouwens al uitgebreid beschreven in gezonde kokoswater smoothie.

De suiker vervangen we door de natuurlijke zoetstoffen van het fruit en de honing. Deze natuurlijke zoetstoffen zijn veel gezonder dan de geraffineerde suiker.

En zo kunnen de kinderen van hun lekkere cacao drankje genieten dat tegelijk gezond is. Zonder dat ze het beseffen krijgen ze hun portie vitamines binnen.

Hoe gezond is cacao?

Waarschijnlijk weet je wel dat cacao de vrucht is van de cacaoboom. Maar er zijn twee manieren op cacaopoeder te maken. De koude methode is heel gezond, en de cacao die op die manier verkregen wordt staat ook bekend als een superfood. Bij de koude methode wordt de massa onder hoge druk uit de boon geperst. Er ontstaat dan cacaopoeder en cacaoboter.

Bij de warme methode wordt de cacaoboon op hoge temperatuur geroosterd. Daarbij gaan wel een deel van de gezonde voedingsstoffen verloren. Dan worden ze geperst en gemalen. Spijtig genoeg is veel cacao die we in de supermarkt vinden op deze laatste wijze gemaakt.

Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van cacao? Lees dan zeker de volgende artikels:

Meer verrassend.cacao

Ben je ondertussen ook wild van cacao? Probeer dan zeker de volgende verrassende recepten met cacao:

Meer gezond.ontbijt

Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor een gezonde start in de dag? Kijk dan zeker ook eens naar de volgende ontbijt ideeën:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

3 reacties op “Cacao smoothie met kiwi en avocadoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept