Aperitiefhapjes met brie en gerookte zalm

Paashapje met brie en gerookte zalm

Laat je feestdag niet tot een stressdag in de keuken worden. Eenvoudiger dan dit Paashapje met brie en gerookte zalm wordt het niet meer.
Paashapjes met brie en gerookte zalm
Paashapjes met brie en gerookte zalm

Laat je feestdag niet tot een stressdag in de keuken worden. Gezellig eten kan ook eenvoudig zijn. En op een feestdag begint dat met de aperitiefhapjes. Eenvoudiger dan dit Paashapje met brie en gerookte zalm wordt het niet meer: drie ingrediënten en 10 minuten voorbereiding. En iedereen gaat het lekker vinden! En vanzelfsprekend ook inzetbaar bij elke andere gelegenheid!

Paashapje met brie en gerookte zalm

Paashapje met brie en gerookte zalm

Laat je feestdag niet tot een stressdag in de keuken worden. Eenvoudiger dan dit Paashapje met brie en gerookte zalm wordt het niet meer.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang aperitiefhapje
Keuken wereldkeuken
Porties 8 hapjes

Ingrediënten
  

  • 0,5 komkommer
  • 100 gram brie
  • 100 gram gerookte zalm

Instructies
 

  • Snij de komkommer in schijfjes van een halve centimeter.
  • Snij de brie in schijfjes die mooi op de komkommer passen.
  • Plaats de brie op de komkommerschijfjes en drapeer er dan mooi een plakje gerookte zalm op.
Trefwoord aperitiefhapje, brie, gerookte zalm, komkommer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Voor acht hapjes heb je ongeveer een halve komkommer nodig. Al hangt dit natuurlijk ook af van de grootte van je komkommer. Maar wat doe je dan met de andere helft van je komkommer? Wel, daarmee kan je een ander rondje hapjes maken in hetzelfde thema. Bijvoorbeeld met brie en walnoot. Alles heel eenvoudig en lekker afwisselend.

Wist je overigens dat je dit Paashapje met brie en gerookte zalm zowel met koud als met warm gerookte zalm kan maken? Maar wat is nu het verschil tussen beide? Wel, koud gerookte zalm zijn de klassieke dunne op elkaar geplakte schijfjes die je koopt in de supermarkt. Die zijn het meest bekend. Warm gerookte zalm wordt op een hogere temperatuur gerookt, en gaart daardoor meer. Die zal je in hetzelfde koelvak in de supermarkt vinden. Dat zijn eerder de moten zalm dan de schijfjes. Veel meer info daarover vind je in ons artikel over het voorgerecht warm gerookte zalm met komkommer en appel.

Meer verrassend.aperitiefhapje

Op bijzondere feestdagen begint ons menu steevast met “hapjes”. Een discipline op zich! Met eveneens het risico dat iedereen al voldaan is nog voor het feestmenu goed en wel begint. Hier vind je nog enkele lekkere ideeën voor een rondje aperitiefhapjes:

Zoals je ziet ziet er voor elke smaak wel een leuk idee bij. Heb je zelf nog leuke ideetjes? Laat het dan zeker weten via de commentaren onderaan dit artikel.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

2 reacties op “Paashapje met brie en gerookte zalmVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept