Belgische wafels met blauwe kaas en ham

Belgische wafels met blauwe kaas en ham

Onlangs las ik dat IBM Watson, een computer met artificial intelligence een tiramisu-recept met blauwe kaas had ontwikkeld. Vermits ik zelf nog blauwe kaas in de koelkast had staan, maar dat recept voor die tiramisu niet direct vond, heb ik de Watson in mij maar laten draaien, met dit resultaat. Ik moet zeggen, ik vind het geweldig: smakelijk, hartelijk, lekker!
Belgische wafels met blauwe kaas en ham
Belgische wafels met blauwe kaas en ham

Onlangs las ik dat IBM Watson, een computer met artificial intelligence een tiramisu-recept met blauwe kaas had ontwikkeld. Vermits ik zelf nog blauwe kaas in de koelkast had staan, maar dat recept voor die tiramisu niet direct vond, heb ik de Watson in mij maar laten draaien, met dit resultaat. Ik moet zeggen, ik vind het geweldig: smakelijk, hartelijk, lekker!

Ingrediënten (voor 8 Belgische wafels):

 • 200 gram bloem
 • 300 ml melk
 • een pakje droge gist (7 gram)
 • 2 eieren
 • 50 gram blauwe kaas (ik heb cambozola gebruikt)
 • 50 gram ham (in dit geval Schwarzwalder Schinken)

 

Bereiding:

 • Mix de bloem, de melk, de gist en de eieren tot een deeg.
 • Snij de kaas en de ham in fijne stukjes.
 • Meng kaas en ham onder de deeg.
 • Laat een wafelijzer voor Belgische wafels goed warm worden.
 • Bak de wafels gedurende een vijftal minuten, tot ze er vlot weer uitkomen.

Met de blauwe kaas en de ham krijgen de wafels een echt hartige smaak. je kan ze direct eten, zonder er nog iets bij te moeten doen.

Ideaal is een wafelijzer dat je kan omdraaien. Het deeg kan zich dan goed verdelen en aan alle kanten gelijkmatig bakken.

Belgische wafels met blauwe kaas en ham
Belgische wafels met blauwe kaas en ham

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

2 reacties op “Belgische wafels met blauwe kaas en hamVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *