ananas - marsepeintaart

10 verrassende taarten uit de oven

10 verrassende tarten uit de oven. Speciale combinaties en speciale ingrediënten, maar vooral heel lekker

Ben je nog op zoek naar een eenvoudig maar toch verrassend recept voor een taart? Misschien vind je hier wel inspiratie. Dit zijn 10 eenvoudige maar verrassende recepten waaraan ik al veel plezier heb beleefd. Niet gerangschikt naar populariteit, wel naar mijn actuele goesting.

Ananas-marsepeintaart

ananas - marsepeintaart

Dit is een van de eerste taarten die ik “geblogd” heb. Ik vind het nog altijd een zeer verrassende en lekkere combinatie, ideaal voor een herfstige zondagnamiddag.

Chocococococostaart

chocococostaart

Dit is ongetwijfeld het grappigste recept dat ik ooit op een blog gelezen heb, bij boring baking. Ik heb het met graagte nagemaakt, gewoon om de uitleg af en toe nog eens te herlezen.

Cake met pompoen en rozijnen

pompoencake met rozijnen
pompoencake met rozijnen

Deze cake is iets voor de donkere dagen voor kerstmis. De combinatie van pompoen en rozijnen is gewoon verrukkelijk.

Chocolade-wijntaart

chocolade-wijn taart

Wijn verwacht je eerder bij de taart, niet erin. Reden genoeg om de combinatie chocolade-wijn in taartvorm in de oven te zetten. Het heeft even geduurd, maar een (Franse) collega heeft dan toch het speciale ingredient gevonden. Niet toevallig iemand uit Frankrijk dus 🙂

Vruchten tulband cake

vruchten-tulband cake

Normaal heb ik meer dan scepsis tegenover gekonfijt fruit. Maar deze combinatie von ik zeer de moeite. Gemakkelijk te maken en heel lekker.

Bosbessen-amandeltaart

IMG_1482

Bosbessen zijn de hippe power food van de laatste jaren: lekker en gezond. Dit is een recept van Pascal Naessens dat ook voor de glutenvrije diëten geschikt is. En plezier dat ik gehad heb met die kokosbloemsuiker 🙂 De halve familie wou me niet geloven dat het een echt ingredient is… toegegeven, ik verzin ook wel eens graag een gek ingredient dat niet bestaat.

Eenvoudige appelcake

IMG_0426

Zoals de titel het zegt: eenvoudig en appel. Een zeer eenvoudige appelcake die je snel voor een grote groep kan maken. Met amandelschilfers en kaneel, beeld je maar al eens in hoe lekker dat kan smaken!

Hazelnoot-kersentaart

Hazelnoot - Kersentaart

Je hebt het misschien al gemerkt, ik houd van pairings van verschillende ingrediënten in een taart. Noten spelen dikwijls een hoofdrol, blijkbaar omdat ik tendenties veel taarten maak in het najaar. Of maak ik taarten omdat er noten zijn? Ik weet het niet. Dit is een combinatie van kersen en hazelnootpoeder.

Amandeltaart

Amandeltaart

Deze taart bevalt me bijzonder omdat ze me herinnert aan een bijzonder mooie wandelvakantie, de Sint Jacobsweg naar Santiago de Compostela. Daar heb ik na een zware wandeldag voor het eerst een amandeltaart gegeten en ik was meteen verkocht aan Galicië en zijn amandeltaarten.

Griekse walnotentaart

griekse walnotentaart

Deze taart is mijn laatste favoriet voor dit lijstje. Het is een van de populairste gerechten op mijn website door de jaren heen. Dat maakt dat ik er ook een speciale band mee heb gekregen, waardoor het hier thuis hoort.

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

3 reacties op “10 verrassende taarten uit de ovenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *