Fricassee van zeevruchten

10 maal lekker uit de oven

Dit zijn mijn 10 favoriete gerechten uit de oven. Eenvoudig en verrassend maar vooral lekker!

Door de jaren heen heb ik vele lekkere gerechten uit de oven gemaakt. Een overzicht van mijn persoonlijke favorieten. Heb je zelf nog goede ideeën voor verrassende combinaties uit de oven, laat het me weten, ik verheug me er al op!

De pompoenrecepten heb ik eruit gelaten, omdat die al in een ander overzicht zijn opgesomd. Deze vind je op 12 verrassende pompoengerechten voor de herfst.

De meest recente ovengerechten heb ik ook niet opgenomen. Ik ben daar wel razend enthousiast over, maar dit is vooral een greep uit de historie. De meest recente recepten vind je sowieso op de homepagina.

Fricassee van zeevruchten

Fricassee van zeevruchten

Deze ovenschotel met zeevruchten heb ik voor vele jaren gemaakt, en blijft een van mijn favorieten. Heel lekker en de Sint Jacobsvruchten smelten in je mond.

Hasselback kip

Hasselback kip

Een eenvoudige en lekkere wijze om kip te bereiden in de oven. Naar het model van het aardappelrecept dat door het Hasselbacken restaurant werd gelanceerd.

Spekspruitjes

spekspruitjes

Een eenvoudig maar o zo lekker aperitiefhapje voor de herfst.

Melting pot of chocolate and baileys 

Logo Gerechtenweg
melting pot of chocolate and baileys

Dit nagerecht is een familietraditie. Er hebben al kinderen gehuild toen ik op het idee kwam eens een ander nagerecht te maken.

Gevulde aubergine met gevogeltegehakt

gevulde aubergine met gevogeltegehakt

Een absolute aanrader en een relatief nieuwe klassieker. Wat rijst lijkt zijn Griekse pasta’s. Maar je kan het natuurlijk ook met rijst of andere pasta maken.

Pannenkoeken met vanillecrime

pannenkoeken met vanillecreme

Een heerlijk gerecht voor een regenachtige zondagnamiddag. Cocoonen bij guur weer buiten en lekker gezellig eten met vrienden en familie binnen.

Kaiserschmarrn

IMG_0191

Het Oostenrijkse nationale recept dat onherroepelijk aan Sisi doet denken. Voor dezelfde gelegenheid geschikt als de pannenkoeken met vanillecrime: slecht weer buiten, gezellig binnen.

Slowcooking Sylvestereend

IMG_1242

Een gerecht voor het eindejaarsmenu, perfect voor die gelegenheid. Het moet 2 uur bij lage temperatuur garen in de oven. Ideaal voor een uitgebreid aperitief.

Ovenschotel met witloof en prei

ovenschotel met witloof en prei

Een echt winterrecept om energie te tanken tegen het koude weer. Het vraagt wel wat voorbereiding, maar eens de oven is het enkel nog wachten tot het klaar is.

Pangasiusfilet in tomaten-saffraan saus

Pangasiusfilet in tomaten-saffraansaus

De foto alleen al is een hit op Pinterest. Een lekker en eenvoudig visgerecht uit de oven.

 

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “10 maal lekker uit de ovenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *