Hapje met selder, roquefort en walnoten

Gezond hapje met selder en Roquefort

Gezellig en gezond met hapjes. Dit gezond hapje met selder en Roquefort kan je voorbereiden en opdienen in een handomdraai.
Gezond hapje met selder en roquefort
Gezond hapje met selder en roquefort

Geen bezoek zonder hapjes. Die horen erbij om in stemming te komen, zowel voor grote of spontane kleine gelegenheden. En dan maak je natuurlijk liefst iets dat snel klaar is. En met gezond heb je dan ook al meteen goede punten. Bovendien wil je ook al niet meteen na je hapjes met een volle maag zitten. Voor deze gelegenheden is dit gezond hapje met selder en Roquefort de ideale oplossing.

Gezond hapje met selder, blauwe kaas en walnoten

Gezond hapje met selder en roquefort

Gezellig en gezond met hapjes. Dit gezond hapje met selder en Roquefort kan je voorbereiden en opdienen in een handomdraai.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
refrigerator 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje
Keuken Europees
Porties 12 hapjes

Ingrediënten
  

 • 2 selderstengels
 • 100 gram roquefort of soortgelijke blauwe kaas
 • 100 gram skyr
 • 3 walnoten
 • peper naar smaak
 • cayennepeper optioneel, naar smaak

Instructies
 

De roquefort crème voorbereiden

 • Meng de roquefort en de Skyr tot je een egale massa hebt. Zorg ervoor dat er geen "klonters" kaas meer aanwezig zijn.
 • Zet de crème gedurende minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Het gezond hapje met selder en roquefort maken

 • Was de selderstengels grondig en dep ze droog.
 • Snij ze daarna in stukjes van twee tot drie centimeter.
 • Spuit de crème over de selderstengels.
 • Werk elk stukje af met een kwart walnoot.
Trefwoord blauwe kaas, roquefort, selder, skyr, walnoten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je een gezond hapje met selder en Roquefort?

Zoals eerder al aangegeven heb je niet veel werk om dit hapje met selder en een crème van Roquefort voor te bereiden. De crème van de blauwe kaas en de Skyr kan je op voorhand voorbereiden. En dan moet je enkel nog de drie componenten aanrichten.

Het voorbereiden van de crème met Roquefort en Skyr

Eerst maken we de crème van Roquefort en Skyr. Daarvoor pletten we de kaas met een vork en mengen er dan de Skyr onder. Zorg ervoor dat je een mooie egale massa maakt zonder brokjes. Die kunnen namelijk storen als je nadien de spuit(zak) hanteert.

Eens alles goed gemengd is mag de crème afgedekt opstijven in de koelkast. Dit deel kan je dus ook perfect op voorhand voorbereiden.

Het aanrichten van de gezonde hapjes met selder en Roquefort

We beginnen met de selderstengels. We snijden het onderste en het bovenste deel weg. Daarna spoelen we ze goed onder het water. Dit om eventueel zand of andere onreinheden te verwijderen. Vervolgens deppen we ze droog. Tot slot snijden we ze in stukjes van twee tot drie centimeter.

Nu is het tijd om onze crème van Roquefort en Skyr uit de koelkast te halen. Die moet ondertussen goed opgesteven zijn. We transfereren die in een spuit of een spuitzak. Daarna spuiten we de crème in de holle kant van de selderstukjes. 

Tot slot rest er nog de finale afwerking met de walnoten. We werken elk stukje af met een kwart walnoot. Als alternatief voor walnoten kan je ook peccanoten gebruiken.

Alternatieven voor Roquefort

Ben je verplicht om Roquefort te gebruiken? Nee, natuurljk niet. Roquefort is een blauwe schimmelkaas. Daarom kan je Roquefort ook vervangen door een andere blauwe schimmelkaas.

Blauwe kazen zoals Roquefort staan om hun specifieke smaak bekend. Er zijn dan ook voor en tegenstanders. Maar je hebt verschillende varianten in de blauwe kazen. Sommige zijn milder, sommige smaken sterker door. Heb je wat schrik van de uitgesproken smaak, dan kan je ook een mildere variant kiezen.

Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat we de kaas aanlengen met de Skyr. Dit zal sowieso de smaak ook al milderen. Mijn advies: heb geen schrik van een sterkere variante.

Wat is Skyr, en wat zijn de alternatieven?

Skyr is een IJslands zuivelproduct, dat oorspronkelijk van koemelk of schapenmelk gemaakt werd. Het is vergelijkbaar met een dikke yoghurt of een verse kaas. 

En daarmee zijn we dan ook al bij de mogelijke alternatieven aanbeland. Aan de yoghurt zijde komen we dan natuurlijk bij de dikkere Griekse variante uit. Maar je kan ook magere verse kaas gebruiken om de crème met de blauwe kaas te maken.

Leer meer over Skyr in de volgende artikels:

Meer verrassend.hapjes

Op één been kan je niet staan. Dus meestal komen er wel verschillende hapjes op de salontafel. Dus meer inspiratie voor hapjes is zeker welkom. Kijk daarom zeker eens naar de volgende lekkere en eenvoudige ideeën:

Meer verrassend.blauwe kaas

Zoals gezegd zijn er voorstanders en tegenstanders. Feit is wel dat blauwe kaas zeer veel smaak aan een gerecht toevoegen kan. Laat je daarom zeker ook door volgende recepten inspireren:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

4 reacties op “Gezond hapje met selder en RoquefortVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept