Gnocchi met kaneel en boter

Gnocchi met kaneel en boter

Gnocchi met kaneel en boter is een Italiaans carnavalgerecht. Een zeer verrassende combinatie die ik op de Italiaans blog “the pasta project” ben tegengekomen.
Gnocchi met kaneel en boter
Gnocchi met kaneel en boter

Gnocchi met kaneel en boter is een Italiaans carnavalgerecht. Een zeer verrassende combinatie die ik op de Italiaans blog “the pasta project” ben tegengekomen. Heel eenvoudig en verrassend, dus zeker een kandidaat voor gerechtenweb. Bovendien zijn we bijna zover, dus het past ook goed in de tijd van het jaar.

Carnaval is in de katholieke gebieden de periode voor de vasten, waar nog eens flink gefeest, gegeten en gedronken wordt, voor de 40 dagen vastenperiode tot Pasen beginnen. Dan wordt er opnieuw gefeest en gegeten en gedronken. Tegenwoordig wordt dat met vasten niet meer zo strikt genomen, maar de festiviteiten lijden daar niet onder.

Vermits Italië ook een heel katholiek land is, verrast het niet dat daar ook flinke feesten voor en na plaatsvinden. Om de feesten goed te overleven, moet er een stevige “bodem” gelegd worden om de overvloedige alcohol die volgt te absorberen. Bij ons is dat een stevige portie vettige frieten met mayo, maar in Italië is het dus pasta. Gebakken met boter en gezoet met kaneel en suiker de ideale voorbereiding voor de carnavalsfeesten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 400 gram gnocchi
 • 120 gram boter
 • 50 gram bruine kristalsuiker
 • 1 eetlepel gemalen kaneel
 • kaneelstokjes als decoratie

Bereiding:

 • Smelt de boter in een grote pan en laat die goed heet worden.
 • Meng de gemalen kaneel met de boter.
 • Kook de gnocchi zoals op de verpakking aangegeven indien nodig. Laat ze goed uitlekken of dep ze droog voor ze in de pan gaan. (anders “explodeert” het water door de grote hitte).
 • Bak de gnocchi gedurende enkele minuten op een hoog vuur, tot ze goudbruin en knapperig worden.
 • Doe de gnocchi in een bord, en bestrooi ze met bruine suiker.
 • Eventueel kan je er ook nog Parmigiano over strooien.

Eens je die lekkernij binnen hebt, kan je je verkleden en het feesten kan beginnen. Misschien moet ik me Veneto nog een merken voor een bezoekje met carnaval volgend jaar. Daar komt het gerecht namelijk vandaan.

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “Gnocchi met kaneel en boterVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *