mini spiegeleitjes

mini spiegeleitjes

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes? Ontdek het verrassende antwoord in dit artikel!
mini spiegeleitjes
mini spiegeleitjes

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes. Eiwit en eigeel kan je nog vrij gemakkelijk van mekaar scheiden, maar hoe kan je een eigeel zonder al te veel miserie in drie delen opsplitsen? Het antwoord ligt in je diepvriezer.

Na een nachtje diepvriezer is je ei kompleet bevroren en kan je het in schijfjes snijden. Deze bevroren eischijfjes kan je dan in de pan bakken. Het eiwit zal bij het ontdooien kort een beetje uitlopen en dan stollen. Op die manier krijg je hetzelfde effect als bij een normaal spiegelei.

Ik heb het op kleine toastjes geserveerd. Je kan het dan als ontbijt of brunch serveren, als hapje of zelfs als bijgerecht bij een hoofdgerecht. Normaal kan ik uit een ei een stuk of vijf schijfjes snijden, waarvan er dan drie voldoende eigeel bevatten om tot spiegelei te worden.

mini spiegeleitjes

Mini spiegeleitjes

Vraag van de dag: hoe maak je uit een normaal kippenei drie kleine mini spiegeleitjes? Ontdek het verrassende antwoord in dit artikel!
4.50 van 6 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang aperitiefhapje, brunch, Ontbijt
Keuken Belgisch, wereldkeuken
Porties 3 mini spiegeleitjes

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Leg het kippenei een nacht in de diepvries.
  • Schrik het bevroren ei kort onder warm water en pel het dan.
  • Snij het bevroren ei in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Bak de bevroren plakjes ei gedurende enkele minuten in de pan. Het eiwit zal ontdooien en bijna meteen weer stollen van de warmte.
Trefwoord ei, mini, ontbijt, spiegelei
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

De inspiratie voor dit verrassend eenvoudige eiergerecht vond ik in een filmpje op Pinterest. Er staan nog veel meer ideeën op, bekijk het filmpje dus zeker eens in volle lengte.

Een andere verrassende spiegelei variatie voor je ontbijt is een spiegelei gebakken in een paprikaring: een paprika ei-land. Of heb je liever een typisch Engels ontbijt, maar dan geserveerd in een paprika? Ook dat vind je op gerechtenweb.blog!

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “mini spiegeleitjesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept