aubergine con chili

aubergine con chili

Aubergine con chili is een vegetarische variante van chili con carne. De aubergine wordt gevuld met een saus op basis van bonen, paprika en tomaten.
aubergine con chili
aubergine con chili

Sinds kort ben ik ook een actieve Instagram gebruiker. Mijn netwerk en het aantal volgers is op zeer korte tijd zeer sterk gegroeid. Het verbaast me echt hoeveel interactiviteit daar ontstaat! Het moet dan ook niet verwonderen dat de inspiratie voor deze aubergine con chili vanop Instagram komt.

Deze vegetarische versie van Chili con carne is echt heel eenvoudig te maken. En schrik vooral niet bij dat woord “chili”. Vele mensen associëren dat met een brandend gevoel in de mond. En tranen in de ogen. Maar dat moet echt niet zo zijn. In de keuken ben jij de chef, en kan je de hoeveelheden kruiden aanpassen naar je eigen smaak. Voor een Europeaan kan ik redelijk gekruid eten. Maar dat staat natuurlijk in geen vergelijk met andere regio’s waar heel gekruid gegeten wordt.

aubergine con chili

aubergine con chili

Aubergine con chili is een vegetarische variante van chili con carne. De aubergine wordt gevuld met een saus op basis van bonen, paprika en tomaten. Geraspte kaas en tortilla chips maken het geheel compleet.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 2 aubergines
 • 1 paprika rood
 • 3 tomaten middelgroot
 • 1 ajuin geel
 • 1 chili peper rood
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 100 ml water
 • 3 theelepels chili con carne mix
 • 1 blik chili bonen 400 gram
 • 100 gram gemalen kaas ik heb Emmentaler gebruikt
 • tortillachips

Instructies
 

 • Begin met de groenten klein te snijden: de paprika, de tomaten, de ajuin en de chili peper.
 • Dan snij je in de lengte het bovenste derde van de aubergines. Schraap met een lepel het binnenste van de aubergines weg.
 • Snij de weggesneden stukken aubergine fijn.
 • Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg er de ajuin en de chili peper aan toe. Na een paar minuten voeg je dan de andere groenten eraan toe: paprika, tomaten en aubergines.
 • Meng alles goed door elkaar en voeg dan water, chili con carne mix en tomatenpuree aan de groenten toe. Zet een deksel op de pan en laat alles zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
 • Voeg er dan de chili bonen aan toe. Controleer of de kruiding past en voeg eventueel nog zout of peper toe. (of chili con carne mix).
 • Leg de uitgeholde aubergines op een met bakpapier belegde bakplaat. vul ze met de saus en werk af met geraspte kaas.
 • Bak ze dan gedurende 35 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven. Tot de aubergines gaar zijn.
 • Houdt ondertussen de rest van de saus warm, zodat je die bij de aubergines kan opdienen.
 • Om in de Mexicaanse mood te blijven eet je deze vegetarische aubergine con chili best met tortillachips.
Trefwoord augergine, con carne, Mexicaans, sin carne, vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over Icookyouwash

Zoals in het begin al verteld, ben ik op Instagram in contact gekomen met de YouTube blogger Icookyouwash. Op zich vind ik de naam al een heel zinvol concept ;-). Zij heeft een Youtube kanaal, maar geen website. Ik heb een website, maar geen YouTube kanaal. Dus dacht ik, we kunnen mekaar toch maar beter helpen. Ik heb haar voorgesteld één van haar gerechten te nemen en met video op gerechenweb.blog te posten. (Ook op surprising.recipes trouwens). Hieronder vind je de originele video post voor dit recept.

Chili con carne is natuurlijk een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Er bestaan vele verschillende varianten van. En er is natuurlijk ook veel discussie over wat nu het échte recept is, en of er nu bonen in mogen of niet. Gelukkig geldt het belangrijkste discussiepunt niet voor de vegetarische variante: in een vegetarische chili zitten namelijk bijna altijd ook bonen. Andere vleesvervangers die gebruikt worden zijn tofu, quinoa en zelfs aardappelen.

Over tortilla chips

Tortilla chips zijn snacks die gemaakt worden uit de restanten van normale tortillas. Ze worden in driehoeken gesneden en dan gefrituurd. Rebecca Webb Carranza had dit idee in de jaren 1940. Ze begon de restjes in driehoeken te snijden en te frituren. Ze verkocht de zakjes dan voor een cent. In 1994 werd ze geleerd met de gouden tortilla voor haar bijdrage aan de Mexicaanse keuken.

Op gerechtenweb vind je nog enkele andere Mexicaanse recepten. Een van mijn favorieten is kip met chocolade-wijn saus. Dit dateert al van 2014, maar is nog altijd zeer geliefd. Als aperitiefhapje kan je misschien guacamole met tortilla chips eten. Dat is een recept uit 2013.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “aubergine con chiliVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept