bananen omelet als ontbijt

bananen omelet als ontbijt

Met deze bananen omelet als ontbijt heb je een stevige start in de dag. Een banaan, 2 eieren, 10 minuten tijd en je bent vertrokken!
bananen omelet als ontbijt
bananen omelet als ontbijt

Door de grote hitte sta ik tegenwoordig ´s morgens vroeger op. Dan is het nog een beetje doenbaar buiten. Indien mogelijk doe ik dan een siësta over de middag. Het kost me wat moeite want ik ben niet meteen een ochtendmens, maar hitte breekt wet. Een voordeel is wel dat ik ´s morgens meer tijd heb voor mijn ontbijt. En zo maak ik tegenwoordig met deze bananen omelet als ontbijt een stevige start in de dag.

bananen omelet als ontbijt

bananen omelet als ontbijt

Met deze bananen omelet als ontbijt heb je een stevige start in de dag. Een banaan, 2 eieren, 10 minuten tijd en je bent vertrokken!
4.63 van 8 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang dessert, Ontbijt
Keuken wereldkeuken
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 banaan rijp, maar niet overrijp
  • zout
  • peper
  • chilivlokken

Instructies
 

  • Plet de banaan.
  • Voeg de eieren aan de geplette banaan toe. Klop nu het geheel op tot alles goed gemengd en luchtig is. Voeg er kruiden naar smaak aan toe. Ik heb hier een beetje zout, peper en chilivlokken gebruikt.
  • Verhit wat olie in een pan en giet het mengsel in de pan.
  • Bak de omelet op een middelhoog vuur. Zo vermijd je dat ze vanonder aangebrand is en vanboven nog rauw.
  • Als de omelet stevig genoeg is, draai je ze om en bak je ze nog even aan de andere kant.
Trefwoord banaan, eieren, omelet, ontbijt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Welke banaan?

Ik neem het liefste een rijpe maar niet overrijpe gele banaan voor deze omelet. Die bevatten nog veel zetmeel wat een goed bindmiddel is en voor een stevige consistentie zorgt. En toch heb je voldoende van de zoete bananensmaak.

Als je banaan nog niet rijp genoeg is, heb je weliswaar meer zetmeel (en meer werk met het pletten). Maar je hebt ook de kans dat de bittere smaak blijft, en daar zitten de meeste mensen niet op te wachten bij hun ontbijt. Bij een overrijpe, bruine banaan wordt het dan weer te papperig en te zoet naar mijn smaak. Maar als je een echte zoetekauw bent kan je dit zeker ook proberen.

Als dessert?

Je kan deze omelet met banaan ook als dessert of vieruurtje serveren. Met wat poedersuiker en vanille-ijs erbij ga je ook veel succes oogsten. Ik zou dan wel aanraden om de porties wat kleiner te maken. Als ontbijt is het al stevig, als dessert krijg je het waarschijnlijk niet op. Maak er meerdere kleine omeletjes van en je hebt een overheerlijk nagerecht!

Als glutenvrije pannenkoek

Voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen is dit ook een heel goed alternatief voor de klassieke pannenkoek. Deze bananen omelet als ontbijt is overigens al het grensgebied tussen omelet en pannenkoek. Je zou dit ontbijt dan ook net zo goed kunnen omschrijven als een glutenvrije pannenkoek.

Meer recepten met banaan

Ben je avontuurlijk in de keuken? Gooi dan zeker de schil van de banaan niet weg! Laat ze weken in water (gebruik best bio bananen) en ´s avonds kan je met de schil een overheerlijk curry maken. Ik heb dit laatst gedaan en het was een geweldig succes en zeer voedzaam! In dat artikel vind je ook nog veel meer ideeën en bronnen om je bananenschil nuttig te gebruiken. Wist je dat er zelfs een (vegane) fangroep bestaat op facebook? In de banana peel association society kan je met al je vragen over bananenschil terecht!

Banaan staat bij mij dikwijls op het ontbijt. Enkele andere klassiekers zijn:

Met zoete, rijpe bananen kan je ook de lekkerste desserts maken. Laat je bijvoorbeeld verrassen door:

We hadden al ontbijt, hoofdgerecht en nagerecht met banaan. Hoe ziet het eigenlijk met banaan als aperitief? Wel ook dat gaat perfect:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “bananen omelet als ontbijtVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept