exotische kokosrijst met mango

exotische kokosrijst met mango

Eenvoudig, feestelijk en op voorhand klaar te maken. Deze exotische kokosrijst met mango is de perfecte afsluiter van je feestmenu.
exotische kokosrijst met mango
exotische kokosrijst met mango

De dagen worden donkerder en kouder. Een virus heeft het sociale leven naar bijna een nulpunt gereduceerd. Tijd om de verbeelding te laten spreken, en deze exotische kokosrijst met mango kan daar al een heel stuk bij helpen. Je waant je zo in een andere wereld bij deze zuiderse harmonie van smaken.

exotische kokosrijst met mango

exotische kokosrijst met mango

Eenvoudig, feestelijk en op voorhand klaar te maken. Deze exotische kokosrijst met mango is de perfecte afsluiter van je feestmenu.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
rusttijd 2 uur
Gang dessert, Nagerecht
Keuken exotisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 50 gram dessertrijst korte korrel
 • 250 ml kokosmelk
 • 25 ml room
 • 75 gram bruine suiker
 • 1 kaneelstokje
 • 1 mango

Instructies
 

 • Breng de kokosmelk, de room en de bruine suiker langzaam aan de kook.
 • Voeg er dan het kaneelstokje en de rijst aan toe. Roer goed om.
 • Zet het deksel op de kom en laat de rijst zachtjes 45 minuten sudderen tot hij gaar is. Roer geregeld eens om tegen het aanbakken en kijk ook uit dat het geheel niet overkookt. Dat sudderen mag echt heel zachtjes zijn, desnoods wat langer.
 • Als de rijst gaar is neem je hem van het vuur en laat hem afkoelen.
 • Schel ondertussen een mango en snij die in kleine blokjes.
 • Als de kokosrijst afgekoeld is, roer je ongeveer de helft van de mangoblokjes onder de rijstpudding. De andere helft hou je opzij voor de afwerking.
 • Verdeel de kokosrijst met mango in potjes en bewaar die in de ijskast.
 • Kort voor het opdienen kan je de potjes met de rest van de blokjes mango afwerken.
Trefwoord dessert, exotisch, kokos, mango
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Tips en info

De kokosrijst en de mango vormen een perfect combinatie. Op zich alleen is de kokosrijst redelijk zoet. Maar gemengd met de mangoblokjes komen zoet en fruitig perfect in balans. De rijst bindt het geheel tot een pudding. Bovendien voegt die ook een beetje beet toe, wat altijd aangenaam is in de mond. Eventueel kan je dit exotisch nagerecht nog met een dotje slagroom afwerken.

Dit is het ideale dessert voor de wintermaanden. Enerzijds omwille van het contrast met de tijd van het jaar. Geel doet toch altijd aan zon denken en net dat heb je in de donkere maanden nodig. Anderzijds passen de ingrediënten ook bij de tijd van het jaar. In de wintermaanden heb je de beste en de lekkerste mango’s.

Vroeger was mango’s kopen altijd een uitdaging. Ofwel waren ze al overrijp en had je enkel moes. Ofwel waren ze nog niet rijp genoeg en moest je ze nog een week of zo laten liggen. Maar tegenwoordig vind je overal in de supermarkten en speciaalzaken mango’s die direct te gebruiken zijn.

Het originele idee heb ik lang, lang geleden gevonden in een kookboek met recepten met maximaal zes ingrediënten. Kijk maar eens na in mijn ingrediënten lijst! Maar door de jaren heen vond ik het beter om de mango’s in blokjes te snijden en onder de kokospudding te mengen. In het origineel werd de kokospudding met een mango coulis overgoten. Bovendien brengen de mangoblokjes naast fruitigheid ook meer luchtigheid onder de kokosrijst.

Meer verrassend.exotisch

Ben je op zoek naar meer verrassende exotische recepten? Kijk dan zeker eens naar de volgende ideeën:

0 reacties op “exotische kokosrijst met mangoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept