feestelijk fruitsap als ontbijt

feestelijk fruitsap als ontbijt

Op een hoogdag mag het best wat meer zijn dan versgeperst appelsiepsap. Dit feestelijk fruitsap als ontbijt is prikkelend en vitaminenvol.
feestelijk fruitsap als ontbijt
feestelijk fruitsap als ontbijt

Op een hoogdag mag het best al eens wat meer zijn dan een klassiek versgeperst appelsiensap. Gemengd met ananassap, veenbessap en gemberbier heb je een feestelijk fruitsap als ontbijt en start je de dag vol met smaak en vitaminen. Een lekker ontspannen start voor een heerlijk ontbijt of brunch. Dit werkt perfect met Kerstmis, Pasen of eender welke andere dag waar je iets te vieren hebt.

feestelijk fruitsap als ontbijt

feestelijk fruitsap als ontbijt

Op hoogdagen mag het al eens iets meer zijn dan versgeperst appelsiensap. Gemengd met sap van ananas en veenbessen en gemberbier start je feestelijk in de dag.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Keuken Europees
Porties 1 liter

Ingrediënten
  

  • 250 ml appelsiensap vers geperst
  • 250 ml ananassap
  • 250 ml veenbessap
  • 250 ml gemberbier spicy als je wil

Instructies
 

  • Zorg dat je de fruitsappen en het gemberbier de avond op voorhand in de koelkast hebt gezet.
  • Pers de appelsienen en meng het sap dan met de andere fruitsappen en het gemberbier.

Notities

  • Als je niet zo een fan bent van koolzuur, kan je dit feestelijk fruitsap ook al de avond voordien maken en in de koelkast zetten. Dan zal het koolzuur uitgewerkt zijn.
  • Kan je de alcohol niet missen? Halveer dan de hoeveelheden ananassap en gemberbier. Vervang die dan door wodka, witte wijn of schuimwijn naar keuze.
Trefwoord brunch, fruitsap, ontbijt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Je kan natuurlijk naar hartelust variëren met de ingrediënten. Ik gebruik bijvoorbeeld graag een spicy gemberbier omdat dit wat extra prikkelt op de tong. En ik hou van bitter als tegenhanger van zoet. Een scheutje limoensap kan in dat opzicht ook wonderen doen.

Kan je de alcohol niet missen? Of wil je nog wat extra feest aan je ontbijtsap toevoegen? Dat kan door bijvoorbeeld wat van het gemberbier en ananassap te vervangen door vodka, witte wijn of zelfs schuimwijn.

Dit feestelijk fruitsap als ontbijt is natuurlijk het lekkerst als het ook koel uit de ijskast komt. Daarom zorg je er best voor dat de fruitsappen en het gemberbier al gekoeld staan. Als je niet zo van koolzuur houdt, kan je het al de avond voordien maken. Tegen de volgende dag is het koolzuur uit het gemberbier dan uitgewerkt.

Meer ideeën voor je Kerstpunch

Het meeste plezier beleef je natuurlijk als je zelf wat experimenteert met een paar combinaties. Maar als je geen tijd hebt, of wat meer inspiratie zoekt om te starten, kan je zeker eens naar de volgende ideeën kijken:

Heb je nog meer lekkere ideeën voor een feestelijk sapje met Kerstmis of Pasen? Laat het me zeker weten, ik voeg het graag toe aan dit overzichtje!

Meer verrassend.smoothie

Ook op gerechtenweb.blog hebben we enkele verrassende sapjes en smoothies om de dag feestelijk te beginnen. Of om terug te keren naar een gezondere levensstijl na al het feestgedruis.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “feestelijk fruitsap als ontbijtVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept