kostelijke cashew.kip

Verrassend.2020

2020 was een jaar om nooit te vergeten. Verrassend.2020 bevat 15 recepten die op gerechtenweb de toon hebben aangegeven in dit bewogen jaar.
verrassend.2020, 15 verrassende recepten op gerechtenweb in het jaar 2020.
verrassend.2020, 15 verrassende recepten op gerechtenweb in het jaar 2020.

2020 was een jaar om nooit te vergeten. Niet in het minst vanwege de verrassende recepten op gerechtenweb.blog. 15 daarvan zijn gebundeld in Verrassend.2020. Er is voor iedereen wat bij: van ontbijt tot nagerecht en van flexitarier tot vegane keuken.

Je kan dit overzicht ook downloaden als e-boek op de apple iTunes Store, gratis en voor niets. Je krijgt het ook in pdf-formaat toegestuurd als je je inschrijft op onze nieuwsbrief. Ik heb nog enkele gedrukte exemplaren over. Tegen een kleine vergoeding kan je die ook bestellen.

Get it on Apple Books

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Klassieke volkoren pannenkoeken

klassieke volkorenpannenkoeken
klassieke volkorenpannenkoeken

Deze klassieke volkoren pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en een klassieker in elke familie. Afwerken met suiker, stroop en banaan en smullen maar. Je kan ze eten als ontbijt of brunch, maar evengoed als snelle lunch of als avondmaal. En vooral met lichtmis maakt elke moeder graag haar pannetje warm.

klassieke volkoren pannenkoeken
Klassieke volkorenpannenkoeken zijn eenvoudig te maken en een klassieker in elke familie. Afwerken met suiker, stroop en banaan en smullen maar.
Naar het recept
klassieke volkorenpannenkoeken

Kanariegele lemon curd

kanariegele lemon curd
kanariegele lemon curd

Sorry supermarkt, maar aan mij ga je geen lemon curd meer verkopen. Deze zelfgemaakte kanariegele lemon curd (of citroenpudding) is veel te lekker! Superlekker op de boterham of verwerkt in een cake of taart. Of in een dessert. Probeer daarom zeker ook deze lemon curd mousse als nagerecht eens. Die bracht me ook op het idee zelf eens aan lemon curd te beginnen. En met succes! Dat koop ik dus nooit meer.

kanariegele lemon curd
Sorry supermarkt, maar aan mij ga je geen lemon curd meer verkopen. Deze zelfgemaakte kanariegele lemon curd is veel te lekker!
Naar het recept
kanariegele lemon curd

Wortelconfituur met citrusvruchten

wortelconfituur gekookt in citrusvruchten sap
wortelconfituur gekookt in citrusvruchten sap

Een ander verrassend beleg voor bij je ontbijt is deze wortelconfituur met citrusvruchten. Eigenlijk ben ik aan de lemon curd begonnen toen deze wortelconfituur op was. Door het vele thuiswerk had ik meer tijd voor mijn ontbijt, en wou ik ook wel eens wat meer variatie. Dit van oorsprong Perzisch gerecht viel ook bij mijn ouders zeer in de smaak!

wortelconfituur met citrusvruchten
Wil je wat meer variatie bij je ontbijt? Zelfgemaakt en eenvoudig? Dan is deze wortelconfituur met citrusvruchten wat je zoekt!
Naar het recept
wortelconfituur met citrusvruchten

Paska – Slovaaks Paasbrood

Paska - Slovaaks Paasbrood
Paska – Slovaaks Paasbrood

Op hoogdagen mag het al eens iets speciaals zijn. Met Pasen heb ik voor deze vooral in Oost Europa heel geliefde lekkernij gekozen. In dit Slovaaks Paasbrood heb ik mijn eigen accent gelegd door er ook nog veenbessen (cranberries) in te verwerken. Dit naast de klassieke rozijnen die erin verwerkt zijn.

Paska – Slovaaks Paasbrood
Met Pasen mag er opnieuw lekker gegeten worden, ook in de Oost-Europese landen. Paska – Slovaaks Paasbrood is een typische lekkernij voor kinderen.
Naar het recept
Paska - Slovaaks Paasbrood

Cubaanse kookbananen soep

Cubaanse kookbananen soep
Cubaanse kookbananen soep

Een lekkere soep mag in de overzicht verrassend.2020 natuurlijk niet ontbreken. Met deze Cubaanse kookbananen soep haal je de Caraïben in je keuken. Eenvoudig, lekker, gezond en verrassend. Typisch gerechtenweb dus! En over bananen gaan we het later nog eens hebben. Lees dus zeker verder!

Cubaanse kookbananen soep
Haal de Caraïben in je keuken. Deze eenvoudige Cubaanse kookbananen soep is lekker en gezond. Eens iets anders dan de klassieke banaan.
Naar het recept
Cubaanse kookbananen soep

Romige perzik gazpacho

romige perzik gazpacho met amandelen
romige perzik gazpacho met amandelen

Iedereen kent natuurlijk gazpacho als de bekende koude Spaanse soep voor de zomer. Maar deze romige perzik gazpacho is een heel speciale variante. Wel heel lekker, en een heel verrassend alternatief voor de klassieke gazpacho die we kennen.

romige perzik gazpacho met amandelen
Deze romige perzik gazpacho met amandelen is wel een heel speciale variante op de beroemde Spaanse koude soep. Maar ze is superlekker en heel gezond.
Naar het recept
romige perzik gazpacho met amandelen

Erwtensoep met munt

erwtensoep met munt
erwtensoep met munt

Deze erwtensoep met munt past dan weer beter bij de koudere maanden. Het is een lekker vegetarisch alternatief voor de alom bekende snert. En toch brengt de munt dan weer een vleugje zomer bij deze eerder winterse soep.

erwtensoep met munt
Erwtensoep met munt, een vegetarische variante voor de alomgekende snert. Soep in het groen, een winterse soep met een frisse zomerse muntsmaak.
Naar het recept
erwtensoep met munt

Gepassioneerde asperges

gepassioneerde asperges
gepassioneerde asperges

Geen voorjaar zonder asperges. Deze gepassioneerde asperges zijn een super-eenvoudige verrassende combinatie van het witte goud van de lente en passievruchten. En papillotte gestoomd in de oven. Ook mijn ouders waren super enthousiast over deze verrassende combinatie!

gepassioneerde asperges
Gepassioneerde asperges is een supereenvoudige verrassende combinatie met het witte goud van de lente en passievruchten. En papillotte gestoomd in de oven.
Naar het recept
gepassioneerde asperges

Bloemkoolpuree uit de oven

bloemkoolpuree uit de oven
bloemkoolpuree uit de oven

Deze bloemkoolpuree uit de oven kan dienen als bijgerecht, of zelfs als lichte lunch. Met de cheddar kaas en de krokante spekjes is het een complete maaltijd. Klassiek met bloemkool en toch verrassend anders.

Bloemkoolpuree uit de oven
Bloemkoolpuree uit de oven kan dienen als bijgerecht, of zelfs als lichte lunch. Met de cheddar kaas en de krokante spekjes is het een complete maaltijd.
Naar het recept
bloemkoolpuree uit de oven

Aubergine con chili

aubergine con chili
aubergine con chili

Een vegetarische variante op de bekende chili con carne. Chili zijn de bonen, carne het vlees, dat hier dus niet aanwezig is. Deze aubergine con chili wordt gevuld met een saus op basis van bonen, paprika en tomaten. Geraspte kaas en tortilla chips maken het geheel compleet.

aubergine con chili
Aubergine con chili is een vegetarische variante van chili con carne. De aubergine wordt gevuld met een saus op basis van bonen, paprika en tomaten. Geraspte kaas en tortilla chips maken het geheel compleet.
Naar het recept
aubergine con chili

Kostelijke cashew.kip

kostelijke cashew.kip
kostelijke cashew.kip

In deze verrukkelijke en kostelijke cashew.kip spelen goudbruin gebakken cashewnoten de hoofdrol. Het gerecht is zeer eenvoudig met een heel beperkt aantal ingrediënten. Je kan het dan ook vlot in een half uur klaarmaken. Vanzelfsprekend kan je de kruiding naar eigen smaak wat pikanter of wat meer Europees maken.

kostelijke cashew.kip
In deze kostelijke cashew.kip gaat de hoofdrol naar lekkere goudbruin gebakken cashewnoten. Zoetzuur gemarineerde kippenblokjes vertolken een sterke bijrol.
Naar het recept
kostelijke cashew.kip

Vegetarische bananenschil curry

verrukkelijke vegetarische bananenschil curry
verrukkelijke vegetarische bananenschil curry

Is er een specifiek recept dat er bij verrassend.2020 bovenuit steekt? Ja! En wel deze vegetarische bananenschil curry! Je leest het goed: een curry op basis van de schil van een banaan. Gewaagd, maar ik heb er ondertussen toch al enkele vegetarische en vegane vrienden mee kunnen verrassen.

verrukkelijke vegetarische bananenschil curry
Je kijkt misschien raar op van deze verrukkelijke vegetarische bananenschil curry. Het is heel lekker, voedzaam en gezond. Zeker eens proberen!
Naar het recept
verrukkelijke vegetarische bananenschil curry

Köttbullar met peterselie aardappelen

Köttbullar met peterselie aardappelen
Köttbullar met peterselie aardappelen

Dankzij IKEA zijn deze Zweedse gehaktballetjes wereldberoemd. Zonder de Zweedse meubelgigant zouden we nooit weten wat köttbullar betekent. Je kan ze in elke vestiging gaan eten. Maar veel beter en plezanter is het natuurlijk als je ze zelf maakt. Met peterselie aardappelen, veenbessen, champignons en een komkommer bereid je de perfecte Zweedse maaltijd.

Köttbullar met peterselie aardappelen
Köttbullar met peterselie aardappelen is een typisch Zweeds gerecht. Kook het zelf in de stijl van Ikea en voel je dé Zweedse kok (uit de muppet show).
Naar het recept
Köttbullar met peterselie aardappelen

Speculoos pompoen taart

speculaas pompoen taart
speculaas pompoen taart

Een belangrijke discussie dit jaar in België: is het nu speculaas, speculoos of Biscoff? Lotus, de bekende fabrikant van de wereldberoemde koekjes veranderde de naam van speculoos in Biscoff. Toch ongeveer, en op termijn. Biscoff is namelijk de merknaam waaronder de koekjes in de rest van de wereld verkocht worden. Ondertussen bekvechten Hasselt en Brussel over wie nu speculaas heeft uitgevonden.

What’s in a name? Ze blijven natuurlijk wel even lekker, hoe je ze ook noemt. Deze speculaas pompoen taart is de herfststaart bij uitstek.

speculaas pompoen taart
Deze heerlijke speculaas pompoentaart past perfect bij de herfst en Halloween. Laat het buiten maar stormen en waaien, binnen cocoonen we met een lekker stukje taart en een tas koffie.
Naar het recept
speculaas pompoen taart

Hoogstraatse aardbeien taart

Hoogstraatse aardbeientaart
Hoogstraatse aardbeientaart

We sluiten dit overzicht verrassend.2020 af met een lekkere Hoogstraatse aardbeientaart, uit eigen streek. Je moet op een hoogtepunt stoppen, en daarom sluiten we met deze hoogvlieger af. Deze heb ik ook niet zelf gemaakt, maar mijn nicht Lene, die ook al haar talenten in de keuken laat zien. En Hoogstraatse aardbeien zijn natuurlijk de lekkerste! Toch vanuit ons subjectief standpunt.

Hoogstraatse aarbeientaart
De Hoogstraatse aardbeientaart is een slagroomtaart gevuld én afgewerkt met de typische Hoogstraatse aardbeien. Smullen voor heel de familie!!!
Naar het recept
Hoogstraatse aardbeientaart

Dit is natuurlijk niet alles, maar verrassend.2020 bevat mijn persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar. Veel meer vind je natuurlijk nog op gerechtenweb.blog en in de archieven. Daar kan je zoeken in ondertussen bijna 300 recepten. Ben je op zoek naar een specifiek ingrediënt of recept? Probeer dan zeker ook de zoekfunctie rechts boven. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Schrijf je dan hieronder op de nieuwsbrief in. Als bonus krijg je dit verrassende overzicht ook nog in pdf-vorm.

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Get it on Apple Books

0 reacties op “Verrassend.2020Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *