sensationele mozzarella panna cotta

sensationele mozzarella Panna Cotta

Deze sensationele mozzarella panna cotta is eenvoudig en verrassend! Afgewerkt met druiven en walnoten is dit een echte sensatie op je tong!
sensationele mozzarella panna cotta
sensationele mozzarella panna cotta

De inspiratie voor deze sensationele mozzarella panna cotta heb ik vorig jaar tijdens “The taste” opgedaan. Dit is een jaarlijkse kookshow op de Duitse tv zender Sat1. In dit programma moeten de kandidaten hun recepten op een lepel serveren. Deze worden dan blind geproefd door bekende koks. De slechtste valt af, de beste krijgt een ster. Op het einde blijft er dan één winnaar over.

In één van de afleveringen wou een kandidaat mozzarella panna cotta maken. Ik hoor Alexander Hermann nog zeggen “geniaal idee”. Ik denk wel niet dat het gewonnen heeft. Maar het idee vond ik wel interessant genoeg om zelf mee aan de slag te gaan.

sensationele mozzarella panna cotta

sensationele mozzarella Panna Cotta

Deze sensationele mozzarella panna cotta is eenvoudig en verrassend! Afgewerkt met druiven en walnoten is dit een echte sensatie op je tong!
5 van 8 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang dessert, Nagerecht, toetje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 125 gram buffel mozzarella
 • 250 ml room
 • 4 theelepels honing
 • 15 gram gelatine gemalen
 • 12 druiven
 • 6 walnoten

Instructies
 

 • Snij de buffelmozzarella in kleine stukjes. Hoe kleiner je die snijdt, hoe sneller hij zal oplossen in de room.
 • Verwarm de room en voeg de honing eraan toe. Als die is opgelost voeg je er de buffelmozzarella aan toe. De room mag niet koken, maar moet wel goed warm zijn om de buffelmozzarella op te lossen. Geduld en erbij blijven is dus de boodschap!
 • Eens de mozzarella is opgelost, voeg je er ook de gelatine aan toe. Ik heb poeder gebruikt, maar je kan ook blaadjes gebruiken. Die moet je dan eerst voorweken in water.
 • Eens je de gelatine hebt toegevoegd, klop je alles goed op met de garde. Doe dit tot de gelatine is opgelost en er voldoende lucht onder de room is. Dit zie je doordat er een laagje schuim aan de oppervlakte komt.
 • Giet het mengsel dan in potjes en laat die afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna zet je ze een paar uur in de koelkast om op te stijven.
 • Voor de afwerking heb ik druiven en walnoten fijngesneden. Die gaan perfect samen met de buffelmozzarella die wat meer een wildsmaak heeft.
Trefwoord dessert, mozzarella, panna cotta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over Panna Cotta

Panna Cotta is een Italiaans nagerecht en betekent letterlijk vertaald zoveel als “gekookte room”. Wat het in essentie ook is. Je zou denken dat dit zeker een eeuwenoude klassieker moet zijn, maar eigenlijk is het nog vrij recent. Voor de jaren 1960 duikt het in geen enkel kookboek op. Het wordt wel met de Noord-Italiaanse regio Piemonte geassocieerd. Die heeft het ook op zijn lijst met traditionele streekgerechten staan. Sommige bronnen schrijven het gerecht toe aan een Hongaarse vrouw in het begin van de jaren 1900.

Het basisrecept voor Panna Cotta bestaat uit room, suiker en gelatine. En hoewel het gekookte room betekent, wordt die enkel opgewarmd tot suiker en gelatine opgelost zijn. In veel variaties wordt extra smaak toegevoegd. Bijvoorbeeld met vanille, rum, koffie of caramel. In mijn versie komt de hartige smaak van buffelmozzarella en het zoete accent van honing. Heel dikwijls wordt het met een vruchtenmoes geserveerd. Ik heb voor druiven en walnoten gekozen om een beetje crunch, beet te hebben. Bovendien gaan die heel goed samen met de buffel mozzarella.

Basisrecept voor Panna Cotta

Eigenlijk heb ik het basisrecept al verraden: suiker en gelatine in room oplossen en laten opstijven. Eventueel kan je smaak toevoegen met rum, vanille of andere smaakdragers. Maar als je dit de eerste keer maakt wil je misschien toch maar eens een gewoon basisrecept testen. Geen probleem, ik raad je volgende ideeën aan:

Meer verrassend.dessert

Gemakkelijke en verrassende nagerechten, dat doen we graag op gerechtenweb.blog. Kijk daarom zeker eens naar de volgende recepten voor meer inspiratie:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “sensationele mozzarella Panna CottaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept