eenvoudige vegetarische venkel curry met wilde rijst

Vegetarische venkel curry

Heb je zin in een lekkere en gezonde lunch? Of een lichte maaltijd? Dan moet je zeker deze vegetarische venkel curry eens proberen.
vegetarische venkel curry met wilde rijst
vegetarische venkel curry met wilde rijst

Heb je zin in een lekkere en gezonde lunch? Of een lichte maaltijd? Dan moet je zeker deze vegetarische venkel curry eens proberen. De voorbereiding en de groenten snijden is het meeste werk. Daarna is het zoals bij de meeste curry’s sudderen in de pan of de wok.

vegetarische venkel curry

Vegetarische venkel curry

Heb je zin in een lekkere en gezonde lunch? Of een lichte maaltijd? Dan moet je zeker deze vegetarische venkel curry eens proberen.
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang lunch
Keuken Indisch, wereldkeuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 venkels
 • 3 wortelen
 • 1 paprika geel
 • 200 ml groentebouillon
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 chili pepertje rood
 • 2 cm gemberwortel
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 sjalotjes
 • 3 theelepels currypasta geel
 • kokosolie alternatief: plantaardige neutrale olie
 • peper
 • zout
 • limoensap

Instructies
 

De voorbereiding

 • Ontdoe de sjalotjes en de knoflook van de buitenste schil en snij ze dan klein.
 • Schil eveneens de gemberwortel en snij die dan ook fijn.
 • Halveerot het chili pepertje in de lengte en verwijder de pitjes. Snij die dan ook fijn.
 • Schil de wortelen in snij die dan in ronde schijfjes. Tip: snij een beetje diagonaal, dat oogt beter.
 • Was de venkel af en halveer die. Verwijder de binnenste stronk en snij die dan in lange slierten.
 • Was de paprika en verwijder het binnenste deel. Snij die dan in vierkante stukjes.

De curry maken

 • Verhit wat (kokos)olie in de pan en stoof daarin de sjalotjes, gember, knoflook en het chili pepertje.
 • Voeg er dan de wortelen, venkel en paprika aan toe. Laat die enkele minuten mee bakken.
 • Daarna voeg je de gele curry pasta toe, net als de groentebouillon en de kokosmelk. Laat de curry nu rustig sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
 • Breng tot slot de curry op smaak met peper, zout en wat limoensap of citroensap.
 • Serveer met (wilde) rijst, een stuk stokbrood of naan.
Trefwoord curry, vegetarisch, venkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over deze vegetarische venkel curry

Dat deze vegetarische venkel curry heel gezond is behoeft waarschijnlijk geen uitleg. Maar hij is ook heel eenvoudig om te maken. Het langste ben je waarschijnlijk bezig met het snijden van de groenten.

Venkel is op het eerste zicht niet zo een handige groente om te snijden. Maar met de juiste knepen gaat dit vrij vlot. Verwijder eerst het bovenste groen. Niet weggooien echter! Hou dit apart, dan kan je het op het einde nog voor de decoratie van je bord gebruiken. Nadat je de venkel gewassen hebt halveer je hem best. Je hebt dan twee gelijke delen en een vlak zodat je de venkel goed kan bewerken. Verwijder wel eerst nog de harde kern. Daarna kan je de venkel eenvoudig in lange strepen snijden. Als je een grote venkel hebt kan je die eventueel nog halveren.

Ook de wortel kan je op verschillende manieren snijden: halve maan, volle maan, … Dat is een beetje afhankelijk van de grootte van de wortel en je eigen voorkeur. Ik snij ze ook graag wat diagonaal. Dan heb je grotere schijfjes, en het oogt beter vind ik.

Bij de paprika snij ik meestal de top en de bodem eraf. Dan kan je het binnenste gemakkelijk verwijderen en de rest dan naar eigen goeddunken snijden.

De sjalotjes, knoflook, gember en het chili pepertje zijn belangrijke smaakdragers voor deze curry. Deze stoven we eerst aan in wat (kokos)olie voor we de rest van de groenten eraan toevoegen. Daarna volgen de gele curry pasta, de groente bouillon en de kokosmelk. Dan moet het geheel sudderen en garen tot de smaken goed geïntegreerd zijn. Dan kan je met peper, zout en wat citroensap of limoensap de laatste smaakcomponenten toevoegen.

Wat eet je bij deze vegetarische venkel curry?

Wie curry zegt, denkt natuurlijk meteen aan rijst. En ik maak deze vegetarische venkel curry ook het liefste met rijst. Wilde rijst dan wel. Die moet langer koken maar is wel gezonde dan de klassieke rijst. Daarom is het aan te raden om te beginnen met het opzetten van de rijst. Als die gaar is kan je hem eenvoudig warm houden tot de rest van het recept klaar is.

Maar een andere klassieker uit de Indische keuken die zeer goed bij elke curry past is naan. Dit is het bekende Indische plat brood, dat in de originele versie uit de tandoori oven komt. Maar je kan het natuurlijk ook kopen of maken en dan in je eigen oven bakken. Ik beveel hier ook zeker garlic naan aan, de versie met knoflook. Zo lekker!

Naast rijst of naan kan je natuurlijk ook een lekker stuk stokbrood bij deze vegetarische venkel curry eten. Dat smaakt ook meer dan goed!

Laat je het adjectief vegetarisch al eens graag vallen? Dat kan natuurlijk. In dat geval raad ik graag gebakken zalm aan. Zalm en venkel zijn een paar dat goed samen passen. In de categorie vlees zijn reepjes varkensvlees of kip ook een goede optie om te eten bij deze vegetarische venkel curry.

Meer verrassend.curry

Samen met de Mediterrane keuken is de Aziatische keuken mijn absolute favoriet. Vele reizen in die regio hebben daar natuurlijk ook veel toe bijgedragen. En dat betekent dat we hier heel wat lekkere curry’s in de aanbieding hebben. Laat je zeker verrassen door de volgende recepten:

Het idee voor deze vegetarische venkel curry heb ik overigens opgepikt op de Duitstalige blog eatbetter.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Vegetarische venkel curryVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept