Schupfnudel met broccoli

Duitse Schupfnudel met broccoli

Deze Duitse Schupfnudel met broccoli en spekreepjes zijn klaar in minder dan 20 minuten. De ideale oplossing voor een snelle midweek lunch.
Duitse Schupfnudeln met broccoli
Duitse Schupfnudeln met broccoli

Deze Duitse Schupfnudel met broccoli en spekreepjes zijn klaar in minder dan 20 minuten. Dit is dus de ideale oplossing voor een snelle midweek lunch. Die Schupfnudel zijn misschien niet zo gemakkelijk om uit te spreken. En waarschijnlijk ook niet zo gemakkelijk te vinden buiten Duitsland. Maar gnocchi zijn een valabel alternatief en die zijn wel couranter te vinden.

Duitse Schupfnudel met broccoli en spekreepjes

Duitse Schupfnudel met broccoli

Deze Duitse Schupfnudel met broccoli en spekreepjes zijn klaar in minder dan 20 minuten. De ideale oplossing voor een snelle midweek lunch.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Duits
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 500 gram Schupfnudel
 • 250 gram broccoli roosjes
 • 125 gram spekreepjes
 • 250 ml kokosmelk
 • 1 kleine ajuin
 • 10 ml witte wijn
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Pel de ajuin en snij hem in kleine stukjes of reepjes.
 • Snij de broccoli in kleine roosjes. Verwarm wat water en kook of stoom ze gedurende enkele minuten.
 • Verwarm wat olie in een diepe pan en bak er de ajuin en de spekreepjes in. Blus met witte wijn en laat die dan verdampen.
 • Zet de ajuin met de spekreepjes opzij en bak de Schupfnudel gedurende 5 tot 10 minuten in dezelfde pan.
 • Voeg dan de ajuin, spekreepjes, de broccoli roosjes en de kokosmelk aan de Schupfnudel toe.
 • Laat alles goed integreren en breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Trefwoord broccoli, Duits, Schupfnudel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Over Duitse Schupfnudel met broccoli en spekreepjes

Zoals we in het begin al vertelden is dit een ideale snelle lunch voor in het midden van de week. Het is namelijk snel klaar, in 20 minuten ligt het op je bord te dampen. En bovendien heb je maar een heel beperkt aantal lekkere ingrediënten nodig.

De voorbereiding, de mis en place, bestaat eigenlijk uit twee eenvoudige handelingen. Ten eerste het uitje fijn snijden, en dan de broccoli roosjes snijden. Dan ben je al klaar met al je voorbereidingen.

Dan verhit je wat olie in een diepe pan. Bak er dan gedurende enkele minuten de ajuin en de spekreepjes in. Blus het geheel dan met wat wijn en laat die uitdampen. Ondertussen kan je met peper en zout kruiden.

Dan leeg je de pan en kan je er de Schupfnudel in bakken. Na vijf tot tien minuten worden ze goudbruin. Ondertussen kan je de broccoli roosjes koken of stomen in heet water. Die hebben ook maar enkele minuten nodig.

Tot slot voeg je alles samen in de pan met de Schupfnudel: de ajuin met de spekreepjes, de broccoli roosjes en de kokosmelk. Laat alles gedurende enkele minuten goed integreren. Je kan het geheel nog verder op smaak brengen met kruiden naar smaak.

Over Schupfnudel

De grote onbekende voor vele mensen in dit recept zijn waarschijnlijk die Duitse Schupfnudel. Je kan ze echter gemakkelijk vervangen door de soortgelijke Italiaanse gnocchi als je die lokaal niet kan verkrijgen.

Schupfnudel (meervoud Schupfnudeln) zijn een pastasoort uit het zuiden van Duitsland (Beieren) en Oostenrijk. Net zoals gnocchi worden ze op basis van aardappelen gemaakt. In tegenstelling tot gnocchi zijn Schupfnudel langwerpig. Daarom worden ze dikwijl ook wel vingernoedels genoemd. De meest traditionele bereidingswijze is natuurlijk met zuurkool. Een ander typisch Duits ingredient.

Meer verrassend.Schupfnudel

Ben je ondertussen gefascineerd door deze langwerpige Duitse aardappelnoedels? Dan hebben we op gerechtenweb nog enkele andere leuke ideetjes om ze klaar te maken:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Duitse Schupfnudel met broccoliVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept