pasta met gepureerde rode puntpaprika

Pasta met rode puntpaprika saus

Varieer eens met paprika. Deze vegetarische pasta met rode puntpaprika saus is lekker en eenvoudig. Leer hier ook alles over puntpaprika.
spaghetti met rode puntpaprika saus
spaghetti met rode puntpaprika saus

Ben je op zoek naar een snelle vegetarische lunch of lichte avondmaaltijd? Liefst met een Italiaans tintje, maar toch weer net even anders? Dan is deze pasta met rode puntpaprika saus zeker het bekijken waard. Klaar in een half uurtje, lekker en gezond. En bovendien oogt het nog heel mooi op je bord. In plaats van zoete paprika kan je ook gewone rode paprika gebruiken. Het verschil tussen beide leggen we verderop in dit artikel uit.

pasta met rode puntpaprika saus

Pasta met rode puntpaprika saus

Varieer eens met paprika. Deze vegetarische pasta met rode puntpaprika saus is lekker en eenvoudig. Leer hier ook alles over puntpaprika.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram spaghetti of pasta naar keuze
 • 2 rode puntpaprika's
 • 100 ml water
 • 70 gram tomatenpuree
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 lente-uitjes
 • 1 rood pepertje
 • 3 eetlepels witte wijn azijn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 rood chili pepertje
 • geraspte Parmezaan

Instructies
 

Voorbereidingen

 • Halveer de rode puntpaprika in de lengte. Verwijder het binnenste en snij die dan in stukken van ongeveer 2 cm.
 • Verwijder de schil van de knoflookteentjes en snij die grof.
 • Halveer het rode pepertje in de lengte en verwijder ook hier de pitjes. Snij ook dit in stukken van ongeveer twee cm.
 • Maak de lente-uitjes proper en snij het wit en groen apart.
 • Breng water aan de kook voor de pasta.

Bereiding van de pasta met rode puntpaprika saus

 • Als het water voor de pasta kookt voeg je er de pasta aan toe. Kook die dan zoals aangeduid op de verpakking.
 • Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof daarin de zoete rode puntpaprika, de knoflook, het wit van de lente-uitjes, het rode chili pepertje en de zonnebloempitten gedurende een vijftal minuten op een middelhoog vuur.
 • Blus de groenten met de tomatenpuree, de witte wijn azijn en het water. Voeg eventueel ook een snuifje zout toe. Laat dit nog twee tot drie minuten verder pruttelen.
 • Doe twee eetlepels olijfolie in een kom voor de staafmixer. Voeg er daarna de gestoofde rode paprika saus aan toe.
 • Mix nu alles tot je een smeuïge saus hebt. Breng ze eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Opdienen

 • Giet de pasta af en verdeel die over diepe borden.
 • Schep de rode puntpaprika saus over de pasta.
 • Werk af met geraspte Parmezaan en het groen van de lenteuitjes.
Trefwoord 30 minuten, pasta, puntpaprika, vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je deze pasta met rode puntpaprika saus?

Deze pasta met rode puntpaprika saus is echt snel klaar. In een half uurtje heb je dit op je bord getoverd. En bovendien oogt het ook zeer mooi.

De rode puntpaprika saus

De voorbereidingen

Eerst en vooral moeten we de groenten voorbereiden. En we hebben weeral geluk. Omdat de saus later nog door de mixer moet kunnen we ons beperken tot grof snijden. Dat scheelt alweer wat werk.

De rode puntpaprika halveren we in de lengte. Dan verwijderen we de pitjes en de witte delen. Dan halveren we de helften nog eens in de lengte. Tot slot snijden we dan stukken van ongeveer twee centimeter af.

Voor het rode pepertje volgen we bijna dezelfde procedure: in de lengte halveren, pitjes verwijderen en dan in stukken snijden.

De knoflookteentjes pletten we eerst met een mes. Dan kunnen we de huid gemakkelijk verwijderen. Dan snijden we die nog eens in vier of in zes, afhankelijk van de grote. En daar zijn we dan ook al mee klaar.

Tot slot maken we de twee lente-uitjes proper. We snijden dan het wit en het groen apart. Het witte deel gaan we mee gebruiken voor de saus. Het groene voor de afwerking op het einde.

Het maken van de rode puntpaprika saus

We verhitten wat olijfolie in een pan. Eens die goed warm is voegen we er de puntpaprika, de knoflookteentjes, het rode chili pepertje, het wit van de lente-uitjes en de zonnebloempitten aan toe. Dit mag dan een goede vijf minuten stoven in de pan.

Dan blussen we de gestoofde groenten met de tomatenpuree, de witte wijn azijn en het water. Laat het geheel nu nog twee tot drie minuten verder pruttelen, tot alles goed geïntegreerd is. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Ondertussen kunnen we het mixen met de staafmixer voorbereiden. Daarvoor doen we eerst twee eetlepels olijfolie in de mixkom. Dan gieten of scheppen we ook de zoete paprika saus uit de pan in de mixbeker. Tijd nu om de saus met de mixer te pureren.

Het opdienen van de pasta met rode puntpaprika saus.

Terwijl je de saus maakt zal ook de pasta ongeveer gaargekookt zijn. Dat past dus goed samen. Als je de pasta hebt afgegoten verdeel je die over de diepe borden.

Dan schep je de mooie dieprode saus van de zoete puntpaprika over de pasta. Werk de borden dan nog af met geraspte of geschaafde Parmezaan. En natuurlijk de groene delen van de lente-uitjes.

Zo snel heb je dan een lekker en gezond Italiaans vegetarisch pasta recept op je bord. Nu is het tijd om er rustig van te genieten.

Over rode puntpaprika

Rode puntpaprika is een verwante van de klassieke rode paprika die we kennen. Alleen is ze langwerpig, en veel zoeter. Daarom zal je dikwijls ook de benaming zoete paprika tegenkomen. Geen probleem, dat is net hetzelfde. En er is nog een derde verschil: naast dat ze zoeter en langwerpiger is, is ook de schil dunner. Dat is een belangrijk gegeven. Want vele mensen hebben problemen met de gewone paprika: die werpt op, omdat de schil slecht verteert. Door de dunnere schil is dat risico kleiner met een zoete puntpaprika.

Wil je meer te weten komen over de zoete puntpaprika? Dan kan ik de volgende artikels aanbevelen:

Meer verrassend.vegetarisch

Vroeger had vegetarisch het etiket “stengels en bladeren”. Maar tegenwoordig leren we met zijn allen meer en meer lekkere en volwaardige gerechten maken. Een klassieke maaltijd, maar dan zonder een stuk vlees. Hier zijn nog enkele verrassende vegetarische gerechten die je misschien interesseren:

Meer verrassend.Italiaans

De Italiaanse keuken is beroemd om zijn puurheid. Ze slagen er telkens weer in om met een paar lekkere en kwaliteitsvolle ingrediënten de lekkerste gerechten op je bord te toveren. Dit zijn zeker enkele inspirerende ideeën:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Pasta met rode puntpaprika sausVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept