yoghurt wafels in de vorm van een hart

Hartvormige Griekse yoghurt wafels

Hartvormige Griekse yoghurt wafels passen niet alleen op Valentijn. Ze zijn voor al wie van wie je houdt, op elk moment van het jaar.
Hartvormige Griekse yoghurt wafels
Hartvormige Griekse yoghurt wafels

Is dit een ontbijtidee voor Valentijn? Of mag dit elk weekend voor de mensen waarvan je houdt? Nevermind, deze hartvormige Griekse yoghurt wafels vallen altijd in de smaak. Op eender welk moment, op eender welke dag, en bij iedereen. En heb je geen wafelijzer in een hartvorm? Geen probleem, liefde gaat door de maag, ook in een ronde of vierkante vorm.

Eenvoudige hartvormige Griekse yoghurt wafels

Hartvormige Griekse yoghurt wafels

Hartvormige Griekse yoghurt wafels passen niet alleen op Valentijn. Ze zijn voor al wie van wie je houdt, op elk moment van het jaar.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Ontbijt, snack
Keuken Belgisch
Porties 8 wafels

Ingrediënten
  

 • 100 gram bloem
 • 100 gram maïszetmeel
 • 100 gram poedersuiker
 • 120 gram boter
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 3 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • zout

Instructies
 

 • Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
 • Meng alle droge ingrediënten in een mengkom: bloem, zetmeel, poedersuiker, bakpoeder.
 • Voeg de Griekse yoghurt en de eieren aan de mengkom toe. Meng alles goed door elkaar.
 • Voeg tot slot ook de gesmolten boter aan het deeg toe. En meng alles nogmaals goed door elkaar.
 • Laat het deeg nu even rusten voor je de wafels bakt.
 • Bak dan de wafels gedurende drie tot vier minuten in een wafelijzer. De tijd zal wat afhangen van de grootte van je wafelijzer en hoe krachtig het bakt. Hou dit dus wat in de gaten.
Trefwoord Griekse yoghurt, wafels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maakt je hartvormige Griekse yoghurt wafels?

Het deeg voor wafels is in een handomdraai klaar. Dat is natuurlijk al heel handig. De meeste tijd kruipt dan natuurlijk in het bakken. Maar daar doet het wafelijzer natuurlijk het grote werk. Je moet enkel het deeg in het wafelijzer scheppen, en dat dan enkele minuten laten bakken. De grootste uitdaging is om ondertussen niet afgeleid te worden en het ijzer uit het oog te verliezen. Drie minuten zijn namelijk snel voorbij.

Het deeg voor hartvormige Griekse yoghurt wafels

Om het deeg te maken zet ik meestal de mengkom op de weegschaal. Ik voeg er dan één voor één de nodige hoeveelheid van de droge ingrediënten aan toe. Dit zijn de bloem, het zetmeel en de poedersuiker. Zo moet ik geen andere borden of kommen vuil maken. Tot slot voeg ik er dan ook nog een theelepel bakpoeder aan toe. Dan meng ik alles al eens grondig.

Vervolgens zet ik de kom met de droge ingrediënten opnieuw op de weegschaal. Op die manier wegen we de juiste hoeveelheid Griekse yoghurt af die we willen toevoegen. Dan mag de kom van de weegschaal en voegen we er ook de eieren aan toe. Dan mengen we alles tot we een mooi deeg hebben.

Ondertussen mocht de boter in een pannetje op een laag vuur langzaam smelten. Ze mag zeker niet beginnen koken. Geef ze dus wat tijd en laat ze langzaam smelten. Als die gesmolten is mag ze ook bij het deeg voor de hartvormige Griekse yoghurt wafels. We mengen alles goed door elkaar en zetten het deeg wat opzij om te bekomen.

Het bakken van hartvormige Griekse yoghurt wafels

Terwijl het deeg rust kan je het wafelijzer uithalen en opwarmen. Het kan zeker ook geen kwaad om het deeg één tot twee uur op voorhand te maken.

De baktijd kan natuurlijk wat variëren van wafelijzer tot wafelijzer en is uiteindelijk ook afhankelijk van de vorm die je gebruikt. Hou dit dus zeker de eerste keer wat in de gaten. Normaal mag je op een drietal minuten per baksel rekenen.

Leg de wafels dan opzij op een rooster. Dan kunnen ze goed uitdampen en blijven knapperig.

Als je een grotere hoeveelheid bakt zijn de eerste wafels natuurlijk wel al koud (of op) voor de laatste wafels gebakken zijn. Om dit te vermijden kan je ze in de oven op 100°C warm houden, op een rooster natuurlijk.

Warme wafels zijn altijd wel het lekkerste. Maar ze smaken ook overheerlijk als een koude snack tussendoor.

Variaties op hartvormige Griekse yoghurt wafels

Eenvoudig is het lekkerste. Strooi gewoon wat poedersuiker over je wafels, en dan smullen maar. Maar er zijn natuurlijk oneindig veel meer mogelijkheden om deze wafels een extra smaakje te geven.

Kaneel en speculaaskruiden heb ik altijd in huis. Daar durft al eens een behoorlijke hoeveelheid van mee onder het deeg te belanden.

Maar heb je ook al eens aan honing, cacao, pindanoten of zelfs currypoeder gedacht? Dat maakt je wafels zoveel spannender!

Griekse yoghurt in wafelrecepten

Griekse yoghurt is een gezond alternatief voor boter of vetstof in wafels en aanverwante recepten. het zorgt er ook voor dat de wafels vanbinnen vochtig, plakkerig blijven terwijl ze aan de buitenkant lekker krokant zijn. Bovendien bevat Griekse yoghurt minder koolhydraten dan klassieke yoghurt.

Meer verrassend.wafels

Wafels smaken nergens beter als in België. Brusselse en Luikse wafels zijn een begrip in het buitenland. En dat is dan nog maar het topje van de wafelberg. Enkele heel verrassende wafelrecepten vind je hier:

Meer verrassend.Griekse yoghurt

Ik ben een fan van Griekse yoghurt. Eigenlijk koop ik nooit gewone yoghurt, maar altijd Griekse. Die is steviger en heeft meer smaak. En het laat zich ideaal in verschillende verrassende gerechten verwerken:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

0 reacties op “Hartvormige Griekse yoghurt wafelsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept