Eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eenpans spaghetti met tomaten en chorizo is niet zomaar een gerecht; het is een culinaire reis die de essentie van comfort food belichaamt.
Eenpans spaghetti met Chorizo
Eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eenpans spaghetti met tomaten en chorizo is niet zomaar een gerecht; het is een culinaire reis die de essentie van comfort food belichaamt. Stelt je voor: de rijke, pittige smaak van chorizo, perfect in balans met de zoetheid van tomaten, en dat allemaal samengebracht in één pan. Dit recept is zo speciaal omdat het de complexiteit van smaken reduceert tot een eenvoudige bereidingswijze, waardoor iedereen, ongeacht hun kookervaring, een authentiek en bevredigend gerecht kan creëren.

De eenpansmethode is niet alleen een knipoog naar de moderne behoefte aan gemak, maar zorgt ook voor een perfecte vermenging van smaken, waarbij elke spaghetti-sliert de kans krijgt om de kruidige oliën en sappige tomatensaus op te nemen. 

Eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eenpans spaghetti met tomaten en chorizo is niet zomaar een gerecht; het is een culinaire reis die de essentie van comfort food belichaamt.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang lunch
Keuken Italiaans, Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram spaghetti
 • 100 gram Chorizo
 • 400 gram gehakte tomaten 1 blik
 • 450 ml groentebouillon
 • 5 bolletjes mini Mozzarella ongeveer 40 gram
 • 1 witte ajuin
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rood chili pepertje
 • bieslook
 • geraspte Parmezaan

Instructies
 

De voorbereidingen

 • Ontdoe de ajuin van de huid en snij die dan in fijne stukjes
 • Herhaal dit met het knoflookteentje. Verwijder de huid en snij het dan fijn.
 • Verwijder het steeltje van het rode chili pepertje. Halveer het dan in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij het daarna fijn.
 • Vierendeel de bolletjes mini Mozzarella.
 • Snij de Chorizo worst in kleine stukjes.
 • Snij de bieslook fijn.
 • Rasp de Parmezaan.

Het maken van de eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

 • Verhit wat olie in een grote pan.
 • Bak er dan de ajuin, knoflook en het rode chili pepertje in tot de aroma's vrijkomen.
 • Voeg er dan de fijngesneden Chorizo aan toe.
 • Voeg nu ook de spaghetti en de groentebouillon aan de stoverij toe. Breng alles aan de kook en laat dit nu vijf minuten koken.
 • Dan mengen we het blik gehakte tomaten en de Mozzarella onder de spaghetti met Chorizo.
 • Laat dit nog vijf minuten verder koken tot de spaghetti het vocht nagenoeg volledig geabsorbeerd heeft. Proef of de spaghetti gaar is.
 • Dien de eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo dan op in diepe borden. Werk af met bieslook en geraspte Parmezaan.
Trefwoord 30 minuten, chorizo, lunch, spaghetti
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @gerechtenweb of tag #gerechtenweb!

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoe maak je eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo?

Deze eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo is de perfecte oplossing voor een hongerige maag op een drukke weekdag. Weinig werk, maar boordevol smaak. Na een paar kleine voorbereidingen kan je aan de slag. En binnen het half uur ligt dit lekkers op je bord.

De voorbereidingen

De voorbereidingen bestaan uit het fijn snijden van de ajuin, knoflook, het chili pepertje en de Chorizo worst. Ook het vierendelen van de bolletjes mini Mozzarella vormt geen hindernis. Voor de tomaten maken we het ons makkelijk en openen we een blik gehakte tomaten.

Van de ajuin en de knoflook ontdoen we traditioneel de buitenste schil. Dan snijden we beide fijn.

Van het rode chili pepertje verwijderen we het steeltje en we halveren dit dan in de lengte. Verwijder de pitjes en snij dit dan ook fijn.

De Chorizo worst vierendelen we in de lengte. Dan snijden we blokjes af van ongeveer één centimeter. Ook de bolletjes mini Mozzarella snijden we in vier. Dit opdat ze snel smelten als we ze aan de pasta toevoegen.

Het maken van eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo

Eens we klaar zijn met de voorbereidingen maken we een pan met olie in goed warm. Neem een grote pan, want uiteindelijk komt alles samen in deze pan.

Bak er dan de ajuin, knoflook en het chilipepertje gedurende een minuutje in aan. Dit tot de aroma’s vrijkomen.

Dan mogen ook de stukjes Chorizo worst en de spaghetti erbij. Voeg er ook de groentebouillon aan toe. Giet deze over de spaghetti zodat hij meteen vochtig is. Breng dit dan opnieuw aan de kook en laat de spaghetti al vijf minuten koken. Schep regelmatig de bouillon over de spaghetti.

Dan mogen ook het blik gehakte tomaten en de stukjes Mozzarella erbij. Zorg ervoor dat alles zich goed vermengt en de spaghetti alle aroma’s goed kan opzuigen. Laat het geheel nog een vijftal minuten verder koken tot het vocht bijna volledig opgezogen is.

Controleer of de spaghetti gaar is. Indien dit het geval is kan je de eenpans spaghetti met tomaten en Chorizo in diepe borden opdienen. Werk die dan nog af met wat geraspte Parmezaan en bieslook en je overheerlijke snelle avondmaaltijd is klaar. Weinig werk, veel smaak.

Meer verrassend.spaghetti

Met spaghetti doe je nooit iets mis. Maar er is zoveel meer dan een spaghetti Bolognaise. En tegenwoordig maak ik spaghetti graag klaar als eenpans gerecht, zoals bijvoorbeeld ook in eenpans spaghetti met zalm en prei. Maar kijk zeker ook eens naar deze verrassende recepten:

Meer verrassend.Chorizo

De Spaanse Chorizo worst is een absolute highlight. Maar zoals gewoonlijk heb je maar een deel nodig voor dit recept. Geen nood, er zijn nog vele lekkere gerechten die je met Chorizo kan maken:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

2 reacties op “Eenpans spaghetti met tomaten en ChorizoVoeg die van jou toe →

 1. 5 sterren
  Spaghetti als eenpansgerecht, dat is een uitvinding! Met tomaten en Chorizo is het echt overheerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept