griekse walnotentaart

Top 10 2017

Ik kijk vooral vooruit, maar het is af en toe toch eens interessant te zien welke recepten het voorbije jaar populair waren. Ik was zelf zowaar verrast toen ik het lijstje zag.

  1. Griekse Walnotentaart

Dit is een gerecht dat ik eind 2013 gepubliceerd heb. Vanaf 2014 zat het altijd in de top 10  der meest bezochte gerechten. Na een zevende en twee derde plaatsen nu voor het eerst op nummer 1.

griekse walnotentaart

 

2. gevulde zalmbonbon met geitenkaas, avocado en appel

Een (Kerst)klassieker van Jeroen Meus, en staat sinds begin 2014 ook elk jaar bij de toppers.

gevulde zalmbonbon

 

3. Aspergecocktail

De voorbije twee jaar mocht dit gerecht de meeste bezoekers ontvangen. Dit jaar hadden twee andere gerechten nog net iets meer bezoekers. Dit is natuurlijk een typisch voorjaarsgerecht.

Aspergecocktail

 

4. Kalkoenrollade met veenbessen

Ik ben blijkbaar niet de enige fan van de dagelijkse kost van Jeroen Meus. Ook deze kalkoenrollade is elk jaar in de Kerstperiode zeer geliefd en een vaste klant bij de topgerechten.

kalkoenrollade met veenbessen

 

5. Hasselback kip

Het eerste nieuwe gerecht van dit jaar, maar een klassieker in wording, daar ben ik zeker van!

Hasselback kip

 

6. eenvoudige appelcake

Eenvoudige gerechten doen het altijd goed. Opmerkelijk is dat dit recept amper een maand nodig had om zoveel bezoekers te verzamelen. Ik had die voor collega’s op het werk gemaakt, en hij was ook op voor ik er erg in had.

IMG_0426

 

7. mango-kokos creme

Een fantastische ontdekking: eenvoudig, gezond en vooral ongelofelijk lekker. Dit is iets dat ik zelf ook supergraag nog terugmaak.

IMG_3025

 

8. eenvoudige boterrum cake

Die had ik samen met de appelcake gemaakt en viel net zo goed in de smaak. Geen verrassing dus dat die de top 10 ook heeft gehaald.

IMG_0022

 

9. Malai Kofta

Volgens mij zijn vele Nepal- en Indie reizigers verliefd op dit gerecht, net zoals ik. En het komt hier niet zo frequent voor, daarom ook gelijk heel veel hits.

Malai Kofta

 

10. Spekspruitjes

Zoek je een eenvoudig, lekker en verrassend hapje voor de Kerstdagen, of voor enig ander feest in het najaar? Veel eenvoudiger dan spekspruitjes kan het niet meer worden.

spekspruitjes

 

Sinds september ben ik de “sociale media” veel meer gaan gebruiken, wat ook in duidelijk meer bezoekers resulteert. Daarom is het niet verwonderlijk dat vele gerechten uit het tweede halfjaar ook in deze lijst voorkomen. Ik ben eigenlijk zeer verrast (en blij) dat vele gerechten van de voorbije jaren ook nog goed scoren.

0 reacties op “Top 10 2017Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *