Café 66 in Stralsund

Café 66 in Stralsund

Café 66 in Stralsund
Café 66 in Stralsund

Onlangs heb ik Stralsund bezocht, een wondermooi stadje aan de Duitse kust. De toegangspoort tot Rügen, het grootste eiland voor de Duitse kust. Na een mooie stadswandeling van ongeveer twee uur was het tijd voor een lekkere koffie. Café 66 leek me een goede plaats daarvoor. Rustige straat, klein terrasje mooi in de zon.

Het werd veel meer dan alleen koffie. Naast de lekkere koffiespecialiteiten bevatte de kaart ook een hele serie Belgische wafels, zowel zoete als hartige wafels. Ik was niet van plan om iets te eten. Maar daaraan kon ik echt niet weerstaan! Vooral de hartige wafels zagen er zeer origineel uit. Je zag al op de kaart dat ze met liefde gemaakt worden!

Ik er dus zo eentje besteld, met een zachte geitenkaas, rucola en vijgen. Tijdens het wachten heb ik de (digitale) spijskaart nog eens aandachtig bekeken. Ik experimenteer momenteel met aardappelwafels en er begonnen zo enkele ideeën in mijn hoofd te rijpen. Meer daarover vind je vast en zeker binnenkort op gerechtenweb.blog!

Na een tiental minuten werd mijn hartige wafel gebracht. Mooi geserveerd op het bord en mooi afgewerkt. En lekker! Eerst een laagje rucola op de wafel. Dan geitenkaas en zure room. Tot slot afwerken met vijgen en pruimenmoes. Die combinatie met sterke en zoete smaken doet het wonderwel! Alle punten voor café 66 in Stralsund!

hartige wafel met rucola, geitenkaas, zure room, vijgen en pruimenmoes

Over Stralsund

Stralsund ligt aan de Duitse Oostzee en is de (enige) toegangspoort tot het grootste Duitse eiland Rügen. Twee bruggen en wat veerboten zijn de enige mogelijkheid om op dit grote eiland te geraken. Maar ook Stralsund is zeker een bezoek waard!

Stralsund werd opgericht als een soort van dependence van Lübeck in Slavisch gebied. De stad en de regio werden snel gegermaniseerd en het werd een bloeiende havenstad. Denemarken en Zweden zijn niet ver weg, en beide hebben Stralsund dan ook gedurende kortere of langere tijd bezet. In 1815 kwam het dan bij Pruisen en werd definitief Duits.

De stad is volledig omgeven door water en een stadsmuur en was dan ook zeer moeilijk in te nemen. Tot op vandaag is de stadsmuur volledig behouden. Vanuit het binnenland vormden het Frankenteich en het Knieperteich bijkomende natuurlijk grenzen die de stad zeer moeilijk toegankelijk maakten.

In 2002 werd de stad in het UNESCO werelderfgoed opgenomen. Samen met Wismar overigens, een andere stad aan de Duitse Oostzeekust.

Terwijl je in Caffe 66 in Stralsund van je koffie en een wafel geniet, kan je je toeristisch programma verder uitwerken. Zeker aan te bevelen zijn:

  • een begeleide stadswandeling (ongeveer 2 uur)
  • de alte Markt
  • de Rügenbrücke
  • het Oceaneum
  • de Gorch Fock
  • het haventje
  • verschillende bootvaarten en veren

0 reacties op “Café 66 in StralsundVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *