Varkensmedaillons gewikkeld in boerenham met een kruidige curryroomsaus

10x verrassend uit de oven

Ovenschotels zijn tegenwoordig zeer in de mode. Ze worden ook wel eens de moderne eenpansgerechten genoemd. Of het nu iets zoets is, een hoofdschotel of een bijgerecht, dat maakt allemaal niet uit. De oven is een perfecte aanvulling, of zelfs vervanger van de klassieke pan op het vuur. In dit overzicht 10x verrassend uit de oven kan je dan ook zeer veel inspiratie opdoen. Na de overzichtslijst bespreken we kort de verschillende schotels. Maar je kan natuurlijk ook direct naar het betreffende recept surfen.

Varkensmedaillons gewikkeld in boerenham in een kruidige curry-room saus
Deze varkensmedaillons zijn een heerlijke ovenschotel voor herfst en winter.
Naar het recept
varkensmedaillons gewikkeld in boerenham met een kruidige curryroomsaus
Spaanse amandeltaart
Een Spaanse amandeltaart smaakt niet alleen pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Met extra veel amandel schilfers.
Naar het recept
Spie Spaanse amandeltaart
lekker krokante courgette chips
Deze goudbruine en gezonde lekker krokante courgette chips kan je als borrelhapje, bij het aperitief of als bijgerecht serveren.
Naar het recept
lekker krokante courgette chips
ovenschotel met witloof en prei
Winters uit de oven! Deze ovenschotel met witloof en prei vraagt wel wat voorbereiding. Maar eens in de oven kan je lekker ontspannen en je voorbereiden op een heerlijke maaltijd.
Naar het recept
ovenschotel met witloof en prei
eenvoudige Vlaamse peperkoek
Lekker als ontbijt of als tussendoortje: eenvoudige Vlaamse peperkoek. Op het basisirecept kan je met kruiding varieren naar eigen smaak.
Naar het recept
eenvoudige Vlaamse peperkoek
Krokante kruidige aardappelblokjes
Krokante kruidige aardappelblokjes zijn het ideale bijgerecht voor een feestelijke dis. Een aangename afwisseling voor de klassieke frieten of kroketten.
Naar het recept
krokante kruidige aardappelblokjes
kruidige geroosterde pompoen uit de oven
Eenvoudig en overlekker! Deze kruidige geroosterde pompoen kan ja als bijgerecht, aperitiefhapje of zelfs al lunch nuttigen.
Naar het recept
kruidige geroosterde pompoen
geroosterde spruitjes met blauwe kaas
geroosterde halve spruitjes met walnoten, prosciutto en blauwe kaas is een meer dan verrassende herfstcombinatie als voorgerecht of hoofdgerecht.
Naar het recept
geroosterde halve spruitjes met walnoten, prosciutto en blauwe kaas
Pangasius in tomaten-saffraan saus
Een eenvoudige en lekkere ovenschotel met vis. Deze pangasius in tomaten-saffraan saus is overheerlijk met polenta of puree.
Naar het recept
Pangasiusfilet in tomaten-saffraansaus
Griekse walnoten taart
Deze Griekse walnotentaart is zeer eenvoudig om te maken en kan niet mislukken. De ideale taart voor de beginnende herfst.
Naar het recept
Griekse walnoten cake

Inschrijven op gerechtenweb

Vul hier je e-mailadres in

Hoofdmaaltijd uit de oven

Bij een ovenschotel denk je natuurlijk al snel aan een hoofdmaaltijd. Typisch worden de rauwe of (half) voorgegaarde ingrediënten in een vuurvaste schotel gedaan met voldoende vloeistof of saus. Dan kan alles pruttelen en garen. En kunnen de smaken zich integreren. Goede en lekkere voorbeelden daarvan zijn:

Taart en gebak uit de oven

Aan het (meestal zoetere) einde van het ovenspectrum vinden we taarten, cakes en gebak. Met weinig werk kan je al snel heel lekkere creaties maken, die vrienden en familie meer dan verrassen. Hier vind je enkele voorbeelden:

Meer lekkere en verrassende taarten uit de oven vind je in het volgende artikel: 10 verrassende taarten uit de oven.

Bijgerecht uit de oven

Maar de oven kan ook de perfecte plaats zijn om een lekker en verrassend bijgerecht in te maken. Dit biedt dan meestal het voordeel dat je parallel kan werken, en op het vuur kan koken. Probeer zeker deze:

Hapjes en snacks uit de oven

En tot slot kan je ook zeer verrassende en gezonde hapjes en snacks in de oven maken. Ook hier heb je het grote voordeel dat je na enkele voorbereidingen in de zetel kan gaan zitten. De oven doet dan al het verdere werk. Al kan ik het niet nalaten om tussendoor toch wel eens poolshoogte te nemen.

MEER VERRASSEND.OVERZICHT

Inspireert 10x verrassend uit de oven je voor meer verrassende recept ideeën? Kijk dan zeker ook eens op de volgende overzichtslijstjes. Je vind er zeker en vast leuke en verrassende ideeën:

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

1 reactie op “10x verrassend uit de ovenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *