Royal Boch on-line collection by Bob Van Reeth

Royal Boch On-line collection

IMG_2269

Vele van de recepten op Gerechtenweb zijn gepresenteerd op typische stijlvolle borden met een zwarte streep. Dit is de On-Line collection van Royal Boch naar een ontwerp van de Antwerpse architect bOb Van Reeth (zie verder). Ik ben een grote fan van het strakke design, geniaal in zijn eenvoud. Het weerspiegelt ook hoe ik koken wil, verrassend in zijn eenvoud. Bij mij lukt dat wel niet altijd even goed.

Op internet vind je alles, maar toen ik op zoek ging naar meer informatie over dit ontwerp, bleek dit al vrij snel een moeilijke zoektocht te worden. Een enkele foto op Pinterest, en een artikel uit 2009 in trends, dat was het zo ongeveer. Mijn nieuwsgierigheid was daardoor des te meer gewekt, en zo besloot ik om contact op te nemen met de firma en zelf een fanpagina te wijden aan deze collectie.

Over Royal Boch

Royal Boch is een Belgische fabrikant van aardewerk (faience) met een traditie die terug gaat tot 1841. De firma kende in zijn lange historie een aantal up en downs resulterend in een doorstart in 2009. Meer informatie over de firma vind je op volgende plaatsen:

Ik heb de foto´s die ik heb ook alle in iCloud als shared album gepubliceerd.

De On-line collection naar het ontwerp van de Antwerpse architect Bob Van Reeth was eerder een buitenbeentje in de eerder klassiek gerichte ontwerpen van de firma. Het doel was met dit minimalistische design een nieuw en jonger publiek aan te spreken. Op basis van de informatie die ik terugvond vermoed ik dat dit een beperkt succes is geweest, maar misschien kan dit hier een nieuwe start worden 😉

Vermoedelijk heb ik de collectie in 2006 aangeschaft. Dit blijkt uit de onderstaande prijslijst die ik nog teruggevonden heb. Ik ben er trouwens van verschoten hoe duur de collectie toen al was. Ondertussen zijn het zeker verzamelstukken geworden…

Royal Boch On-line collection
Royal Boch On-line collection

Wie informatie over deze collectie wil, zelf nog informatie heeft of weet waar eventueel nog onbekende stukken (ik heb niet de volledige collectie) te krijgen zijn, kan me steeds contacteren. Ik vul graag deze pagina aan zodat het de volledige informatie bevat over dit unicum.

Ontwerp van bOb Van Reet

Het ontwerp voor de On-line collection komt van de Antwerpse architect Bob Van Reeth. Meestal werkt hij onder de kunstenaarsnaam bOb Van Reeth. In 1981 richtte hij met enkele collega’s de architectengroep AWG op. Tot zijn bekendste werken behoren het “Huis van Roosmalen” en het “Zuiderterras“, waarmee hij een omwenteling en modernisering van de skyline aan de Schelde inzette. Zijn uitstapje naar de serviezen van Royal Boch was bij mijn weten een eenmalig maar leerrijk project. De kennis fysische eigenschappen van de materialen in het aardewerk komt ook in de architectuur van pas.

Enkele van mijn favoriete Recepten gepresenteerd op de On-Line collection van Royal Boch: